Week van het microkrediet

De Week van het Microkrediet wil micro-ondernemers met meer ideeën dan geld wijzen op de mogelijkheden van een microkrediet als springplank naar een eigen zaak of de verdere groei van hun activiteiten. Daarnaast zijn microkredieten evenzeer belangrijk in de strijd tegen werkloosheid en sociale uitsluiting.

Op 14 maart bezoekt Marianne Thyssen, Europees commissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit, microStart Antwerpen om de start van de Week van het Microkrediet in te huldigen en haar steun voor het microkrediet opnieuw te bevestigen. Deze editie geniet bovendien ook de hoge bescherming van Hare Majesteit Koningin Mathilde. Koningin Mathilde zal bovendien enkele micro-ondernemers ontmoeten in het kader van de Week van het Microkrediet.

Er staat geen leeftijd op ondernemen. Dit is de boodschap die wordt benadrukt tijdens de Week van het Microkrediet. Ondernemen is een heuse uitdaging die tijdloos is. MicroStart en Impulskrediet blijven ondernemers financieren en ondersteunen, ongeacht de leeftijd. Hetzelfde geldt ook voor ondernemers die reeds actief zijn en willen blijven groeien.

Op vrijdag 18 maart sluit Impulskrediet de Week van het Microkrediet af met een pop-up stand in de Sionstraat (winkelstraat) in Kortrijk. Je bent er welkom tussen 14u en 17u.

Voor meer informatie over het programma kan je terecht op de nieuwe website www.impulskrediet.be, die naar aanleiding van De Week van het Microkrediet werd gelanceerd. Voor informatie over het programma van microStart kan je terecht op de website www.microstart.be