Nieuws

Maandag 22 april verzamelden 30 startende ondernemers voor een avond vol inspiratie tijdens het jaarlijkse startersevent in Diksmuide. Burgemeester Lies Laridon moedigde de aanwezigen aan om hun dromen na te jagen. Met inspirerende presentaties en gesprekken werden deelnemers gemotiveerd om hun eerste stappen te zetten in hun ondernemersreis.

Meer dan 70 startende ondernemers ontdekten donderdagavond 25 mei het geheim van een sterk merk dankzij de boeiende verhalen van gastheer Niels Vandecasteele van Sunday en de drie panelleden. De rondetafelgesprekken en de netwerkreceptie zorgden voor een bruisende uitwisseling van ideeën en inzichten. Proost op een avond vol inspiratie, groei en waardevolle connecties - de perfecte start voor de toekomst van onze West-Vlaamse ondernemers.

Donderdagavond 11 mei openden we tijdens een feestelijke avond het vernieuwde werkpand in Ieper. We zetten die avond de (ex-)huurders in de schijnwerpers om de bruisende voordelen van ondernemen vanuit 't Werkpand Ieper te belichten. Eindigen deden we met een boeiende lezing van Kurt Ostyn en de tongstrelende hapjes van de jonge cateraars van Traiteur Le Plat.

Met popcorn in de hand keken meer dan 70 startende ondernemers op donderdagavond 27 april naar de nieuwste film van Ben Affleck ‘Air’.

In de feeërieke setting van Cultuurhuis De Keizer verzamelden dinsdag 31 januari meer dan 80 startende ondernemers voor een gezellige avond met een vleugje magie. De aanwezige starters deelden hun dromen en wensen voor 2023 en lieten zich betoveren door de verbazingwekkende acts van Nicholas Arnst. Tijdens de netwerkreceptie smeedden de ondernemers heel wat nieuwe banden.

In Ondernemerscentrum Brugge, Roeselare en Kortrijk lieten we #dagvandeondernemer niet onopgemerkt voorbij gaan. Met plezier zetten we de ondernemers in de bloemetjes, wafels of chocolaatjes.

Drie gepassioneerde ondernemers, elk met hun eigen uniek verhaal en de wil om de wereld te verbeteren, waren onze gasten op het inspiratiecafé van 25 oktober. Meer dan 50 ondernemers verzamelden in Ondernemerscentrum Roeselare om zich te laten inspireren door het verhaal van deze startende impactondernemers.

“Durf dromen!” Bart Verhaeghe stuurde alle aanwezigen op 29 september naar huis met een persoonlijke peptalk voor meer ambitie en lef. Durven dromen, durven ondernemen, durven risico’s nemen, durven de beste willen zijn. We blikken met een warm gevoel terug op de avond.

West-Vlaanderen heeft een straffe community van startende ondernemers! Met de podcast ‘Start&GO on track’ zetten we die community in de kijker. Vijf afleveringen lang neemt gastvrouw Sofie Lemaire je mee in hun boeiende ondernemersverhalen.

Met het vertrek van Buro STIEL en PQ Consult, die na enkele jaren hun vleugels uitslaan, zijn er opnieuw werkplekken en kantoren beschikbaar in Ondernemerscentrum Roeselare. Lees de getuigenis van Thomas Sucaet en Dieter Dewitte, zaakvoerders van Buro Stiel, en krijg ook goesting om deel uit te maken van een netwerk van jonge ondernemers.