Nieuws

In de feeërieke setting van Cultuurhuis De Keizer verzamelden dinsdag 31 januari meer dan 80 startende ondernemers voor een gezellige avond met een vleugje magie. De aanwezige starters en partners deelden hun dromen en wensen voor 2023 en lieten zich betoveren door de verbazingwekkende acts van Nicholas. Tijdens de netwerkreceptie werden heel wat nieuwe banden gesmeed.

In Ondernemerscentrum Brugge, Roeselare en Kortrijk lieten we #dagvandeondernemer niet onopgemerkt voorbij gaan. Met plezier zetten we de ondernemers in de bloemetjes, wafels of chocolaatjes.

Drie gepassioneerde ondernemers, elk met hun eigen uniek verhaal en de wil om de wereld te verbeteren, waren onze gasten op het inspiratiecafé van 25 oktober. Meer dan 50 ondernemers verzamelden in Ondernemerscentrum Roeselare om zich te laten inspireren door het verhaal van deze startende impactondernemers.

“Durf dromen!” Bart Verhaeghe stuurde alle aanwezigen op 29 september naar huis met een persoonlijke peptalk voor meer ambitie en lef. Durven dromen, durven ondernemen, durven risico’s nemen, durven de beste willen zijn. We blikken met een warm gevoel terug op de avond.

West-Vlaanderen heeft een straffe community van startende ondernemers! Met de podcast ‘Start&GO on track’ zetten we die community in de kijker. Vijf afleveringen lang neemt gastvrouw Sofie Lemaire je mee in hun boeiende ondernemersverhalen.

Met het vertrek van Buro STIEL en PQ Consult, die na enkele jaren hun vleugels uitslaan, zijn er opnieuw werkplekken en kantoren beschikbaar in Ondernemerscentrum Roeselare. Lees de getuigenis van Thomas Sucaet en Dieter Dewitte, zaakvoerders van Buro Stiel, en krijg ook goesting om deel uit te maken van een netwerk van jonge ondernemers.

 

Op donderdag 16 juni verzamelden meer dan zestig startende ondernemers in Izegem om het nieuw platform ‘Start&GO Community’ te lanceren. Maar, wat is een platform zonder die straffe community van startende ondernemers? Dus grepen we de gelegenheid om de leden van onze community in de kijker te zetten. Tijdens een unieke radioshow met gastvrouw Sofie Lemaire ontdekten we hun straffe verhalen. De prachtige zomeravond, positieve vibe en gemoedelijke sfeer zorgden voor een zomerevent waar nog lang over nagepraat wordt.

We pakken uit met een communityplatform voor en door startende ondernemers: Start&GO Community. Het interactief digitaal platform lanceerden we feestelijk tijdens het zomerevent op 16 juni in Izegem in het bijzijn van Sofie Lemaire en heel wat ondernemers. Start&GO Community wil inspireren, informeren en connecteren.

Op 5 mei waren we met The Bridge te gast in de nieuwe coworkingspace BORA van de jonge Brugse ondernemers Laurence en Justin. Het thema van de avond was ‘Groeien en innoveren’. Het zijn begrippen die ondertussen te pas en te onpas gebruikt worden. Twee kleppers uit de ondernemerswereld deelden hun ervaringen. 

Twaalf Veurnse starters ontvingen dinsdag 26 april een Start&GO-cadeaubon uit de handen van schepen Guido Hoste en collega Julie Naesens.