Nieuws

West-Vlaanderen heeft een straffe community van startende ondernemers! Met de podcast ‘Start&GO on track’ zetten we die community in de kijker. Vijf afleveringen lang neemt gastvrouw Sofie Lemaire je mee in hun boeiende ondernemersverhalen.

Met het vertrek van Buro STIEL en PQ Consult, die na enkele jaren hun vleugels uitslaan, zijn er opnieuw werkplekken en kantoren beschikbaar in Ondernemerscentrum Roeselare. Lees de getuigenis van Thomas Sucaet en Dieter Dewitte, zaakvoerders van Buro Stiel, en krijg ook goesting om deel uit te maken van een netwerk van jonge ondernemers.

 

Op donderdag 16 juni verzamelden meer dan zestig startende ondernemers in Izegem om het nieuw platform ‘Start&GO Community’ te lanceren. Maar, wat is een platform zonder die straffe community van startende ondernemers? Dus grepen we de gelegenheid om de leden van onze community in de kijker te zetten. Tijdens een unieke radioshow met gastvrouw Sofie Lemaire ontdekten we hun straffe verhalen. De prachtige zomeravond, positieve vibe en gemoedelijke sfeer zorgden voor een zomerevent waar nog lang over nagepraat wordt.

We pakken uit met een communityplatform voor en door startende ondernemers: Start&GO Community. Het interactief digitaal platform lanceerden we feestelijk tijdens het zomerevent op 16 juni in Izegem in het bijzijn van Sofie Lemaire en heel wat ondernemers. Start&GO Community wil inspireren, informeren en connecteren.

Op 5 mei waren we met The Bridge te gast in de nieuwe coworkingspace BORA van de jonge Brugse ondernemers Laurence en Justin. Het thema van de avond was ‘Groeien en innoveren’. Het zijn begrippen die ondertussen te pas en te onpas gebruikt worden. Twee kleppers uit de ondernemerswereld deelden hun ervaringen. 

Twaalf Veurnse starters ontvingen dinsdag 26 april een Start&GO-cadeaubon uit de handen van schepen Guido Hoste en collega Julie Naesens.

Het eerste netwerkevent van het jaar en tevens ook het slotevent van EFRO-project ‘Mensgerichte ondernemers’ was alweer een schot in de roos. Onder leiding van happy coach Emilie Depuydt zochten en vonden we onze sterktes. Maar nog waardevoller waren de nieuwe contacten en de boeiende gesprekken.

Margot Coppin uit Oostende wint de campagnewedstrijd en krijgt gratis advies van Kamal Kharmach.

Margot Coppin wint advies van de enige echte Kamal Kharmach. Met het advies van de comedian, docent en ondernemer hoopt Margot haar zaak uit te bouwen tot een bloeiende praktijk. 

Ken je de winnaars van de POM-Publieksprijs al? Dat zijn Jonathan Goderis en Tijs Corneillie van Keypoint. Met hun innovatieve start-up ontwikkelden ze een softwarepakket voor het facilitair beheer in de vastgoedsector.