Het vernieuwde werkpand in Ieper: officieel geopend

Donderdagavond 11 mei openden we tijdens een feestelijke avond het vernieuwde werkpand in Ieper. We zetten die avond de (ex-)huurders in de schijnwerpers om de bruisende voordelen van ondernemen vanuit 't Werkpand Ieper te belichten. Eindigen deden we met een boeiende lezing van Kurt Ostyn en de tongstrelende hapjes van de jonge cateraars van Traiteur Le Plat.

Zowel algemeen directeur Lieven Tack, burgemeester Emmily Talpe als voorzitter Jean de Bethune benadrukten tijdens hun toespraak het belang van de site in de regio. Want startende ondernemers zijn en blijven de ruggengraat van onze economie. Daarom blijft de POM investeren in laagdrempelige huisvesting voor startende ondernemers via ’t Werkpand.

We bedankten Architect Christian Delaey voor het mooie ontwerp. De ruimtes en technieken voldeden niet meer aan de noden van de gebruikers van vandaag. Dus drong een modernisering zich op. De site kreeg een moderne uitstraling en we creëerden meer openheid en lichtinval.

Moderator Annelies Blomme en spreker Kurt Ostyn deden in het verleden beiden al beroep op de diensten van ’t Werkpand. Ze waren daarom ook de geknipte personen om de avond kleur te geven. Annelies modereerde vlot het gesprek met (ex-)huurders Pieter Landuyt van BBS Engineering en Bjorn Vermander van Zinder. Kurt formuleerde in zijn lezing ‘De Toekomst Jeukt’ drie tips voor de aanwezigen:

  1. Vervang perfectie door passie en authenticiteit.
  2. Omarm digitalisering voor de generaties die na ons komen.
  3. Ga op zoek gaan naar het raakvlak tussen ratio en gevoelens.

De gepassioneerde lezing van Kurt stemde tot nadenken.

Als afsluiter namen we een kijkje in de vernieuwde kantoren van ’t Werkpand Ieper. De site telt op vandaag 13 kantoren, 6 ateliers en 2 vergaderzalen. De huidige infrastructuur geeft een nieuw elan aan de site en we hopen dat nog veel ondernemers hun weg vinden naar ’t Werkpand Ieper.

Wil je ondernemen in Ieper en staat een professionele werkplek voor je startende bedrijf op het verlanglijstje? Of ben je al langer actief en zoek je een vergaderzaal of eventlocatie? Neem dan zeker een kijkje op twerkpand.be.