Nieuw grensoverschrijdend project voor startende en groeiende bedrijven

Met twee boeiende activiteiten werd eind januari het officiële startschot gegeven van een nieuw Europees project PROGRES waarbij verschillende organisaties uit Vlaanderen, Frankrijk en Wallonië gedurende 4 jaar zullen samenwerken om het concurrentievermogen van pré-starters, starters, KMO’s en spinoffs in de grensregio te versterken.

Op maandag 23 januari brachten 37 designers, interieurarchitecten, grafisch ontwerpers en creatievelingen uit West-en Oost-Vlaanderen, Noord-Frankrijk en Henegouwen een inspiratiebezoek aan de vakbeurs Maison&Objet in Parijs, dé plaats voor professionals in interieur, design, decoratie en lifestyle. De starters kregen 6u de tijd om de beurs (verspreid over 8 gigantische hallen) te ontdekken en de allernieuwste trends en ontwikkelingen binnen design en interieur te spotten. Tijdens de netwerkreceptie op de stand Belgium Is Design en op de busrit konden de starters terugblikken op de dag en werden er ideeën, kennis en ervaringen uitgewisseld.

Diezelfde week vond ook de Kick-Off plaats van Bryo Cross Border in Koezio in Villeneuve d’Ascq. Oprichter van Koezio, Bertrand Delgrange, haalde zijn inspiratie bij Fort Boyard en richtte zo’n 10 jaar geleden een indoor avonturenpark op. Zowel bedrijven als particulieren zijn er welkom voor teambuildingactiviteiten. Op donderdag 26 januari waren we er te gast met de nieuwe deelnemers van Bryo Cross Border, het grensoverschrijdende traject van Bryo. Sinds kort heeft Koezio ook een filiaal gebouwd in Brussel en ze onderhandelen op dit moment over nieuwe parken in Spanje. Delgrange vertelde over zijn ondernemersparcours, de groei van zijn bedrijf en de internationalisering van zijn activiteiten. We kregen de kans om hem een aantal vragen te stelen en daarna gingen we zelf aan de slag als ‘special agents’ in het avonturenpark. Een aanrader! Een ideale manier om met Bryo Cross Border op gang te schieten en het ijs te breken tussen de verschillende deelnemers.

Ben je een startende en groeiende ondernemer met interesse in grensoverschrijdende samenwerking? Neem dan contact op met Silke Beirens, projectcoördinator PROGRES (050/140.158, silke.beirens@pomwvl.be)