Nieuwe kantoren in het verbouwde Acasus in Veurne

In de Pannestraat in Veurne openden de Provincie West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen op 19 oktober de deuren van het splinternieuwe Acasus voor het publiek.

Dit provinciaal centrum is hét aanspreekpunt voor particulieren, bouwprofessionals en lokale besturen die meer willen weten over duurzaam wonen, bouwen en verbouwen. De site biedt onder de naam ’t Werkpand drie professionele kantoren voor startende ondernemers.

Renovatie en nieuwbouw
Acasus zit al sinds 2012 in Veurne, maar het nieuwe gebouw is nu ook een toonbeeld van duurzaam bouwen en renoveren. Het oude woonhuis is volledig geïsoleerd tot op BEN-niveau, waardoor het bijna energieneutraal is. De nieuwbouw is in hout opgetrokken en beschikt over een groendak dat zorgt voor extra isolatie en ook ecologisch is. Het hele gebouw wordt verwarmd door een warmtepomp.

Ontmoetingsplaats
Het nieuwe gebouw zal dienen als ontmoetingsplaats. Het omvat onder meer een polyvalente ruimte met tentoonstelling en flexibel demopunt met bedrijfscases en -realisaties, en een seminarieruimte met een capaciteit van 80 personen (momenteel gereduceerd naar 25 personen).

Breng Acasus en de kantoren een virtueel bezoek.

Meer info?
www.twerkpand.be
www.acasus.be