Groeien en innoveren in Brugge

Op 5 mei waren we met The Bridge te gast in de nieuwe coworkingspace BORA van de jonge Brugse ondernemers Laurence en Justin. Start&GO is partner in het Brugse netwerkcollectief ‘The Bridge’ waar ook Xerius, SDWorx, Stad Brugge, Dfisc, ING en Mindtransformers deel van uitmaken.

Het thema van de avond was ‘groeien en innoveren’. Het zijn begrippen die ondertussen te pas en te onpas gebruikt worden. Wat betekenen ze precies? Pas als je goed begrijpt waar het om gaat, kan je het concreet toepassen in je bedrijf. Op het programma stonden keynotes van niemand minder dan Mathieu Mottrie, CEO van Creax, en ondernemersveteraan Pieter Casneuf.

Mathieu Mottrie opende zijn keynote met de gevleugelde woorden van Jim Morrison ‘The future is uncertain, the end is always near’. Met de quote toonde hij aan dat innoveren essentieel is om te blijven bestaan met je bedrijf en hoe we het soms veel te ver gaan zoeken.

Pieter is specialist in ondernemen en heeft ervaring als CEO, adviseur, investeerder en bestuurslid. Pieter nam ons tijdens zijn keynote mee in de verschillende stadia die een bedrijf doormaakt van start-up tot scale-up. Want inzicht hebben in welke fase jouw bedrijf zich situeert, kan richting geven bij de keuzes die je moet maken.

We sloten de avond af met een gezellige netwerkavond in de zonnige tuin van BORA. De catering werd verzorgd door, hoe kan het anders, jonge Brugse onderneemsters Nathalie en Jessica van Bie us.