Uitbreiding capaciteit voor start-ups in Ondernemerscentrum Roeselare

Met de opening van een nieuwe vleugel heeft ’t Werkpand Roeselare, als onderdeel van het Ondernemerscentrum Roeselare, zijn nieuwe vorm aangenomen. Dankzij de inspanningen van de POM West-Vlaanderen, aangevuld met Vlaamse, Provinciale en Europese middelen, kan ’t Werkpand Roeselare nu uitpakken met meer dan 25 werkplekken voor ondernemers tot 5 jaar opgestart met hun zaak. Het is daarmee ‘the place to be’ voor een startende ondernemer uit de regio.
’t Werkpand Roeselare is één van de 16 startersinfrastructuren geëxploiteerd door de POM en Ondernemerscentra West-Vlaanderen waar jonge ondernemers aan aantrekkelijke voorwaarden een kantoor of atelier kunnen huren.  Bovendien kunnen de huurders ook rekenen op gerichte coaching, opleiding, begeleiding…

Sinds de opening van het Ondernemerscentrum Roeselare in mei 2011 vonden al 11 bedrijven hun weg naar ’t Werkpand Roeselare. Vijf startende ondernemingen groeiden ondertussen al succesvol door en sloegen elders hun vleugels uit. Alle zes beschikbare kantoren waren de voorbije maanden verhuurd maar de vraag was groter dan het aanbod. Daarom besloten de POM en Provincie West-Vlaanderen om een ongebruikte vleugel van de voormalige Rodenbach-site onder handen te nemen.
“Vroeger waren er 13 werkplekken verspreid over 5 ruimtes, met de uitbreiding kunnen we onderdak verschaffen aan 27 werkplekken verspreid over 7 ruimtes”, vertelt Jean de Bethune. gedeputeerde voor Economie. Om de nieuwe vrijgekomen ruimte in te kleden werd een leuk en creatief concept in elkaar gestoken. “Naast de nieuwe kantoren beschikt de nieuwe vleugel ook over een coworkingspace en twee extra vergaderzalen die ook als seminarieruimte met een capaciteit van 130 man kan fungeren. Hip meubilair, originele vergaderspots en een gezellige koffiecorner zorgen voor rust en een creatieve voedingsbodem voor inspiratie. De goed uitgeruste infrastructuur zorgt ervoor dat de ondernemer zich volledig op zijn eigen business kan focussen.”

Het samenbrengen van jonge creatieve mensen zorgt voor een gezellige werksfeer en een ongeziene synergie. "De bedrijfjes uit verschillende sectoren, zorgen onderling voor een kruisbestuiving die een meerwaarde creëert voor onze eigen onderneming. Voor bepaalde opdrachten wordt er samengewerkt en vaak worden klanten naar elkaar doorgestuurd”, vertelt Ans Vercruysse van Beeldburo, die bijna drie jaar haar vaste stek in ’t Werkpand Roeselare heeft. Met een afterworkdrink aangevuld met een pizzabuffet en music vibes, werd de opening van de nieuwe vleugel op een toepasselijke manier gevierd.

Bekijk hier de foto's!

Met het strategisch plan West Deal wil de POM West-Vlaanderen in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen zorgen voor de economische transformatie van West-Vlaanderen. De West-Vlaamse economie met een uitgekiend startersbeleid van de nodige verse zuurstof voorzien, blijft een topprioriteit van de Provincie West-Vlaanderen.