EntrePrise: het binnenstebuiten netwerk!

Op donderdag 22/10  was er het eerste Alumni event van Starterslabo West-Vlaanderen, genaamd 'EntrePrise'. Deze bijeenkomst van oud-kandidaat-ondernemers is de eerste stap van een geëngageerde community om elkaar(s diensten / producten) te ondersteunen. Een dergelijke community geeft de deelnemers de kans om elkaar te versterken, van elkaar te leren & je kwetsbaar op te stellen, volledig in de coöperatieve geest van Starterslabo!

Starterslabo biedt als kernactiviteit niet-werkende werkzoekenden en mensen die een grote afstand tot ondernemerschap ervaren, een gestructureerd en veilig kader aan waarin ze hun project kunnen uitwerken en uittesten in de markt. Op het einde van het traject heeft de kandidaat-ondernemer zicht op de haalbaarheid om een eigen volwaardig inkomen te genereren uit een economisch duurzame en zelfstandige activiteit en kan hij een weloverwogen keuze maken.

EntrePrise wordt gedragen door een kerngroep van opgestarte ondernemers met ondersteuning van 'Actie voor Starters'. Dankzij het netwerk van 'Actie voor Starters' wordt aanvullende coaching en ondersteuning geboden in de ontwikkeling van de prille startersbedrijven.