’t Werkpand Waregem genomineerd voor de Staalbouwwedstrijd 2018

’t Werkpand Waregem, één van de zeventien startersinfrastructuren van de POM, werd genomineerd in de categorie ‘Industriebouw’ voor de Staalbouwwedstrijd 2018. Er namen 117 bouwprojecten deel aan de wedstrijd en een jury nomineerde 24 projecten in 6 categorieën. Het is niet de eerste keer dat ’t Werkpand Waregem architecturaal in de kijker wordt geplaatst. Vorig jaar werd het gebouw ook al geselecteerd om deel te nemen aan de Dag van de Architectuur én het werd opgenomen in de dertiende editie van het Architectuurboek Vlaanderen, een jaarlijkse uitgave van het Vlaams Architectuurinstituut.

De Staalbouwwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd, beurtelings in België en in Luxemburg, en is aan zijn negentiende editie toe. De deelname aan de Staalbouwwedstrijd 2018 stond open voor bouwprojecten op Belgische bodem (uitgezonderd categorie E - internationale projecten) die volledig of gedeeltelijk in staal gerealiseerd werden tussen juni 2016 en eind mei 2018.

’t Werkpand Waregem werd genomineerd voor zijn verfijnde en uitnodigende architectuur. Het ontwerp van bureau OFFICE Kersten Geers David Van Severen uit Brussel is een toonbeeld van hoe het functionele en het esthetische hand in hand kunnen gaan. Het ontwerp is eenvoudig en spartaans uitgerust, maar de combinatie van het schuin aflopend dak met de driehoekige vergaderzaal creëert een visueel spel dat de eenvoudige geometrie van het fabriekspand doorbreekt.

Op de Staalbouwdag van 8 november werden de 6 laureaten bekendgemaakt. ’t Werkpand Waregem werd tweede in haar categorie. 

’t Werkpand Waregem biedt met zijn vier ruime ateliers mét kantoor momenteel onderkomen aan deze startende ondernemers: Cornquet, Creafant vzw, Flamme Rouge en Perles&Confiture.

Ook interesse in ’t Werkpand Waregem of één van onze andere panden? Surf naar www.twerkpand.be.

Afbeelding: © Lieven Gouwy