Lunalu heeft beste ondernemersidee op de Nacht van de Inspiratie

Tijdens de Nacht van de Inspiratie op donderdag 23 mei won het beste ondernemersidee een prijzenpot ter waarde van 4000 euro. De prijs ging naar Danielle Verbruggen, oprichtster van Lunalu, die met ecologisch speelgoed mee aan een betere planeet voor haar kinderen wil bouwen.

Danielle Verbruggen, een leerkracht buitengewoon onderwijs, heeft grootse plannen met haar concept. “Het verhaal van Lunalu ontstond door de komst van mijn eerste kindje. Toen ik als milieubewuste ouder op zoek ging naar ecologisch, veilig en verantwoord speelgoed en biologisch textiel . Ik stelde me heel wat vragen over het gangbare plastiek speelgoed.  Dus ging ik zelf op zoek naar alternatieven. Ik verdiepte me in de chemische wereld van de polymeren en kwam uiteindelijk uit bij de bioploymeren.” Haar eerste ontwerpen zijn een feit. Ze ontwikkelde bioplastic speelgoed en accessoires uit natuurlijke grondstoffen zoals suikerriet. Enkel met natuurlijke additieven en dit m.b.v. hernieuwbare energie.

Creatief ondernemerschap
De winnaars namen deel aan de Pop Poll. Een publieke stemming waarbij de meest populaire ideeën werden uitgenodigd om op de Nacht van de Inspiratie te pitchen voor een expertenjury.  De jury van Bizidee had het niet makkelijk met de diverse pitches. Alle ondernemers wilden een maatschappelijke rol vervullen met hun ondernemerschap. De concurrentie bestond uit een ontwerpbureau voor ecologische tuinen en een vormingsplatform dat ouders en scholen wil leren omgaan met neurodiversiteit. “De keuze van de jury voor Lunalu berust zich de circulaire en duurzame strategie, gekoppeld aan een reeds uitgewerkt marktonderzoek met bestaande prototypes, “ aldus juryvoorzitter Kris Declercq, burgemeester van de stad Roeselare. Hij werd in de jury bijgestaan door Bart Walterus (partner bij KPMG), Maarten Kesteloot (ceo van de succesvole startup Influo) en Francesca Mortier (Good Idea Manager bij Hello crowd!).

Coaching door ervaren starters
Naast een mooie prijzenpot van 4000 euro, kregen de ondernemers-in-spe ook een uurtje privé-coaching van gastsprekers én ambassadeurs van Start&GO Brecht Kets en Mike Ptaceck. Als oprichters van Play it Safe redden ze momenteel levens met games. Met hun innovatieve start-up vielen ze al vaak in de prijzen. Zo wonnen ze de Ondernemingsplanwedstrijd van Bizidee en waren ze laureaat voor de Bizon Corporate Venturing Award. Ze inspireerden de meer als 70 aanwezigen met hun no-nonsense verhaal en visie op ondernemerschap.

www.bizidee.be
www.lunalu.be