Magische avond vol netwerkopportuniteiten

In de feeërieke setting van Cultuurhuis De Keizer verzamelden dinsdag 31 januari meer dan 80 startende ondernemers voor een gezellige avond met een vleugje magie. De aanwezige starters deelden hun dromen en wensen voor 2023 en lieten zich betoveren door de verbazingwekkende acts van Nicholas Arnst. Tijdens de netwerkreceptie smeedden de aanwezigen heel wat nieuwe banden.

We startten de avond met een interactieve poll die de ambities van onze starters duidelijk maakte. Maar om een doel te bereiken heb je uiteraard een bepaald talent of tool nodig - een toverkracht of magische sleutel, om in het thema van de avond te blijven. We vroegen daarom aan iedereen om niet alleen na te denken over welke middelen zij nodig hebben om hun doel te bereiken, maar ook over welke talenten ze zelf bezitten die een ander kan helpen om zijn of haar doel te bereiken. Deze toverkrachten verzamelden we en hingen we op aan een wall tijdens het netwerkevent. 

Ambassadeur van Start&GO Community, Delphine Van Hoecke van Loud and Clear en zaakvoerder van Cultuurhuis De Keizer, Stephanie Caset, zorgden voor een kort intermezzo. Delphine, ambassadeur van Start&GO Community, riep alle aanwezigen op om zich te registeren op dé online starterscommunity van West-Vlaanderen. En met succes! Stephanie van Cultuurhuis De Keizer pitchte haar startende bedrijf. Hoewel de cinema al jaar en dag een gevestigde waarde is in Lichtervelde, kreeg het sinds de overname in 2021 deels een andere bestemming. Naast films, die je op weekenddagen kan komen bekijken, biedt het cultuurhuis ook ruimte voor repetities, musicals, theatervoorstellingen, comedyshows en professionele events.

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de show van goochelaar Nicholas. Met enkele mysterieuze acts slaagde hij erin ons keer op keer te misleiden. Volgens hem willen we ook ‘bedrogen’ worden en dus verklapte hij – in alle eerlijkheid - hoe enkele goocheltrucs in elkaar zitten.

Afsluiten deden we uiteraard met een uitgebreide netwerkreceptie. Na het vullen van de knorrende magen, werden ook vlot naamkaartjes uitgewisseld. Ondertussen hing de toverkrachten wall vol met de talenten van de aanwezigen. Tijdens het netwerkmoment werd de wall dan ook druk bezocht en werd het een broedplaats van nieuwe samenwerkingen.

Dinsdagavond 31 januari was in alle opzichten een magische avond.

Bekijk de foto's op Facebook.