Inspirerende trainingsweek rond circulair ondernemen

Begin september vond het BoostCamp Circulair Ondernemen van Protopitch 3.0 plaats. We dompelden 55 studenten en ondernemers tijdens deze inspirerende trainingsweek onder in de circulaire economie. De deelnemers genoten van workshops, lezingen, getuigenissen en bedrijfsbezoeken.

Zondagavond 8 september streek een diverse groep van gemotiveerde studenten en ondernemers neer in uitvalsbasis Groeninghe in Kortrijk. 19 onder hen stelden hun projectidee voor en de overige deelnemers verdeelden zich volgens interesse onder de projecten om deze verder te optimaliseren tijdens het BoostCamp. Maandag en dinsdag lag de focus op workshops en brainstormsessies met coaches en experten. Woensdag werd in het Industrial Design Center Howest gewerkt aan een prototype met in de namiddag een bezoek aan het Kringloopcentrum Zuid-West-Vlaanderen in Heule.

Pitchworkshop
Op de slotdag kregen de deelnemers in de voormiddag een pitchworkshop om zich klaar te stomen voor de afsluitende pitchbattle op donderdagnammidag in het Vives Innovation Center. Circular Matters (bouwmateriaal gemaakt uit organische reststromen dat uitzonderlijke uiterlijke en structurele kwaliteiten bezit), Kuppa by Core (online platform om het gebruik van herbruikbare bekers gemakkelijker te maken door middel van gamification) en Food Forest Institute (verdienmodel om grond om te zetten in een voedselbos om zo de grond te verrijken en enthousiaste boeren de kans te geven hun passie uit te voeren) werden door de jury verkozen tot de drie laureaten.

Soirée & Café Circulaire
Op het programma stonden ook twee publieke evenementen: Soirée Circulaire en Café Circulaire. Op Soirée Circulaire gaven elf bedrijven en organisaties een inzicht in de vele voordelen van hun circulaire toepassingen in Depart in Kortrijk. Op Café Circulairedeelden verschillende starters hun ervaringen als jonge circulaire ondernemers in Muster, een creatieve hub voor startups in Kortrijk.

Foto rechts © Karlijne Geudens

protopitch

Boostcamp Circulair Ondernemen is een organisatie van Protopitch 3.0 en Vlaanderen Circulair.
TUA West en OC West zetten samen met hun Franse en Waalse partners Pictanovo, Wap's Hub en LME hun schouders onder dit evenement.