Unieke kans door deelname aan Open Bedrijvendag

Op zondag 2 oktober namen we met Actie voor Starters ook deel aan Open Bedrijvendag 2016 in het vernieuwde Huis van de Voeding in Roeselare. Bezoekers met vragen rond het opstarten van een eigen zaak konden op de infostand terecht. Maar we gaven die dag ook de kans aan enkele van onze starters uit de voedingssector om een eigen stand te bemannen.

Daarnaast waren er nog tal van andere activiteiten, zoals food gaming, workshops rond voeding voor kinderen, of kookdemonstraties. Bezoekers namen een kijkje in onder meer het VDAB-Opleidingsatelier, het doe- en belevingscentrum voor de Voeding en het Food Lab, waar startende ondernemers, kmo’s en studenten onder begeleiding experimenteren en de ontwikkeling van nieuwe producten op punt stellen. In het joblabo konden de bezoekers kennismaken met de diversiteit aan jobs die de voedingssector biedt én vraagt. Verder was het volop proeven en genieten op de 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproductenmarkt.

Vijf ondernemers uit ons netwerk grepen deze kans om hun bedrijf en hun producten aan het grote publiek te kunnen voorstellen. Met meer dan 2300 bezoekers kunnen Xavie Battel (Xavies), Lies Hackelbracht (Tor Royal), Katrien Dedeyne (Irminhildis), Stijn Declerck (d'Origine) en Natasha Dewulf (Vrouwengeluk) alleen maar tevreden terugblikken op hun deelname.

"Ik was zeer tevreden met deze geboden kans. Het was echt een succes!  Er waren zeer veel bezoekers en ook bezoekers die echt interesse toonden in mijn product want ze namen de tijd om te luisteren. Ik heb veel verkocht, boven de verwachtingen en ik zie sindsdien toch ook meer verkeer op de website. We hebben leuk kennisgemaakt met de andere starters maar er was niet veel tijd voor een babbeltje, onze standen werden steeds overspoeld door bezoekers. Het is altijd leuk om andere starters te ontmoeten, fijn om een ander zijn verhaal te horen", getuigt Xavie Battel.

Bekijk hier de sfeerbeelden.