De opportuniteiten van preventieve gezondheidszorg

Vijftig ondernemers uit de zorgsector zakten op donderdag 5 maart af naar Brugge om de businessopportuniteiten van preventieve gezondheidszorg te ontdekken.

Professor Reginald Deschepper inspireerde de aanwezigen met zijn theorieën en studies over preventieve gezondheidszorg en Isabel Uitdebroeck van HOWEST lichtte toe hoe binnen de zorgopleidingen er een toenemende aandacht is voor preventie.

Volgens professor Reginald Deschepper kan je met enkele kleine aanpassingen in je levensstijl het risico op bepaalde aandoeningen sterk verminderen. Gezond eten en voldoende bewegen zijn de klassieke adviezen, maar wist je ook dat een positieve mindset en sociale steun heel wat teweeg kunnen brengen? Coaching, motiveren en trainen zijn daarbij dé sleutelwoorden en dat biedt heel wat toekomstperspectieven voor onze starters.

Ook hogeschool Howest speelt sterk in op deze nieuwe trend. Met twee nieuwe opleidingen rond preventieve gezondheidszorg bereiden ze hun studenten voor op de gezondheidszorg van morgen.

Bekijk het fotoverslag op Facebook