Verrassende tips voor (pre-)ondernemers tijdens de OndernemersPUB

Communicatiespecialist, maar ook geboren verteller, Gunnar Michielssen bracht op woensdag 17 mei een enthousiaste en boeiende voordracht over enkele veelvoorkomende vooroordelen waarmee startende ondernemers te maken krijgen.

Gunnar Michielssen is een succesvol ondernemer en geeft inspirerende schrijf- en communicatietrainingen. Hij vertelde in het begin van zijn carrière allesbehalve een duidelijk pad voor zich te zien, maar na enkele jaren als werknemer was één ding hem duidelijk: ‘Nooit meer werken voor een baas’. Met vallen en opstaan, en een tikkeltje geluk, is hij gekomen tot waar hij nu staat. Aan de hand van zijn eigen ervaringen en de verhalen van andere ondernemers, onderbouwde hij zijn verrassende strategieën. De interactie tussen Gunnar en de aanwezige ondernemers zorgde voor een zeer positieve en dynamische sfeer.

In zijn boek ‘Eindelijk eigen baas’ formuleert Gunnar twaalf strategieën voor de beginnende ondernemer. Gunnar focuste tijdens de OndernemersPUB op vijf adviezen. Tip 1 ‘begin eer ge bezint’ is geen oproep tot ondoordachte daden, maar een oproep tot actie. Met tip 2 en 3 ‘denk klein’ en ‘schreeuw moord en brand’ zet Gunnar de jonge ondernemers aan om zich te focussen op hun business of hun idee en al het overtollige weg te gooien, waarna ze hun business op alle mogelijke manieren aan de man moeten brengen. Voor tip 4 hebben velen een heilige schrik ‘loop in je eigen ongeluk’ en wees niet bang om te falen. Met de laatste tip ‘blijf op platgetreden paden’ raadt Gunnar aan om niet naar het gat in de markt te zoeken, maar te zoeken naar raakvlakken met iets bestaands voor een nieuw idee. Tenslotte raadde Gunnar de startende ondernemers aan om niet té hard te werken. Met die positieve boodschap zetten we de afsluitende netwerkreceptie in.

Bekijk hier de sfeerbeelden