OndernemersPUB over efficiënt en effectief netwerken

Woensdag 14 maart verwelkomden we netwerkexpert Bert Verdonck in het Ondernemerscentrum Roeselare. Het werd een interactieve, boeiende en leerrijke OndernemersPUB vol hands-on tips.

Er hing een ontspannen sfeer in het Ondernemerscentrum tijdens de uiteenzetting van Bert Verdonck. Hij kon de 70 aanwezige ondernemers moeiteloos boeien met zijn kennis over het on- en offline netwerken. Wat veel ondernemers onderschatten is dat je 50% van je tijd voor netwerken moet gebruiken om je degelijk voor te bereiden. Verder leerden we ook de do’s en don’ts voor een gespreksonderwerp op een netwerkevent. De locatie, het onderwerp en de organisator van het event zijn ideale gespreksonderwerpen, maar vermijd absoluut gesprekken over het weer, de files en de politiek. Er werd aandachtig geluisterd, genoteerd, gepraat en gelachen. 

Bert gaf ons als afsluiter nog vijf tips & tricks vooraleer we zelf de daad bij het woord voegden tijdens de netwerkreceptie in Trefpunt PUUR:

  • Bereid je voor aan de hand van de deelnemerslijst
  • Breng ALTIJD naamkaartjes mee
  • Zorg dat je geïntroduceerd wordt
  • Draag je badge rechts
  • Houd je glas in je linkerhand

Op het einde van de avond maakten we twee ondernemers extra gelukkig door het verloten van de boekjes 'Whats'App voor dummies' en 'LinkedIn voor dummies'.

Bekijk het fotoverslag op facebook.