Verleg je grenzen met Start&GO!

Elk jaar merken we in de maand september een piek in de registraties op onze website, en daar heeft de vakantieperiode zeker iets mee te maken. Ons hoofd is leeg en er komt ruimte vrij om na te denken over nieuwe mogelijkheden, je bekijkt een probleem makkelijker van verschillende kanten, je stelt je professionele leven in vraag en je creativiteit wordt geprikkeld. Maar wat doe je ermee eenmaal terug thuis? Berg je je dromen opnieuw op? Of zet je je ideeën eindelijk om in daden?

Start&GO speelt hier graag op in. Zet je vakantiedromen om in concrete plannen en ga met ons mee op avontuur. In het najaar hebben we een mooi gamma aan grensoverschrijdende activiteiten voor je klaar! Lees hieronder even mee en check de agenda op onze website. 

Begin september starten we met een workshop ‘Pitchen in het Engels’ want ook al spreekt elke Vlaming wel een mondje Engels, om professioneel over te komen, moet de pitch helemaal ‘af’ zijn. Ben je op zoek naar buitenlandse investeerders? Wil je met je bedrijf internationaal groeien? Dan is deze workshop zeker iets voor jou! 

De week erop gaan we op digitale ontdekkingstocht in de metropool Lille. Wist je dat Lille al jaren keihard investeert in digitale transformatie, videogaming en animatie? Talloze startups zien er het leven en worden begeleid in incubatoren en kennisinstellingen. Ben je zelf een groeibedrijf of ben je op zoek naar inspiratie voor nieuwe innovaties? Dankzij een uitgekiend 2-daags programma maak je uitgebreid kennis met het digitale ecosysteem. Wie weet bouw je er binnenkort zelf aan je droom?

Tijdens het weekend blijven we in Lille voor een Frans-Belgisch Startup Weekend. Ben je net afgestudeerd en kriebelt het om je eigen bedrijf op te starten? Loop je al een tijdje rond met een waanzinnig ondernemersidee? Als je echt zin hebt om zelfstandig te ondernemen, verschijn je beter gewapend aan de strijd. En een Startup Weekend is dé ideale leerschool! Get out of your comfortzone!

Begin oktober zakken we met zijn allen af naar de voormalige Europese Culturele hoofdstad Bergen voor een uniek, grensoverschrijdend evenement: Culturallia, hét B2B forum voor bedrijven uit de culturele en creatieve sector. Wil je graag jouw kennis en expertise delen met concullega's aan de andere kant van de (taal)grens? Zoek je naar businessopportuniteiten bij Waalse en Franse culturele instellingen? Ben je als organisatie op zoek naar unieke technologieën en knowhow van Franse en Belgische startups? Ben je benieuwd naar de creatieve troeven van de stad Bergen? Op het programma: gepersonaliseerde B2B-afspraken, conferenties, bezoek aan de tentoonstelling van Niki de Saint-Phalle, netwerkdiner en veel inspiratie!

Elk jaar vindt in oktober in Eindhoven ook de 9-daagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 335.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Dankzij Start&GO kun je dit najaar een uniek, grensoverschrijdend bezoek brengen aan deze beurs samen met je collega-ontwerpers uit Nederland, Frankrijk, UK en België.

Genoeg inspiratie opgedaan? Krijgt je businessplan langzaam zijn definitieve vorm? Of ben je al een aantal jaren aan de weg aan het timmeren maar zoek je nog wat externe financiering? Dan is het Investeringsseminarie voor ambitieuze groeiers begin november beslist iets voor jou! Ga ervoor!

Alle informatie over deze activiteiten vind je in de agenda-rubriek op onze website! Check het hier.

Verleg samen met Start&GO je grenzen en noteer alvast volgende data in je agenda:
• 3 en 11 september – Workshop  ‘Pitchen in het Engels’ – Kortrijk
• 12 en 13 september – Digitale ontdekkingstocht – Lille (FR)
• 14 tot 16 september – Frans-Belgisch Startup Weekend – Lille (FR)
• 4 en 5 oktober – B2B Matchmaking Event Culturallia – Bergen/Mons (WA)
• 24 tot 26 oktober – Uniek bezoek aan Dutch Design Week – Eindhoven (NL)
• 6 november – Investeringsseminarie voor ambitieuze groeiers – Gent

Deze activiteiten zijn enkel mogelijk dankzij de Europese financiële steun van de Interregprojecten ISE (Innovative Sector Exchange), Protopitch en PROGRES (Project for Accelerating Growth, Resources and Enterprise Support).