Trend- en inspiratietour Berlijn (11-12-13 juli)

Voor iedere sector komt er zeker één toonaangevende startup uit Berlijn. Er is geen betere plek in Europa om oog in oog te staan met de laatste lifestyle trends, technologische ontwikkelingen en het modern ondernemen. Geïnspireerd door deze eigenzinnigheid trekt een nog steeds groeiend aantal ondernemers en artiesten naar deze creatieve metropool.

De partners van het Interregproject PROGRES (Project Accelerating Growth, Resources and Enterprise Support) nodigen je graag uit om samen met enkele Franse, Waalse en Vlaamse ondernemers deze wereldstad te ontdekken. Tijdens deze 3-daagse tour doorkruisen we de stad en maken we kennis met de bruisende gemeenschap van startups, misfits, visionairs en ondernemers en zien we, met eigen ogen, hoe de innovatieve avant-garde omgaat met de huidige trends. We gaan langs bij lokale startups en ondersteunende startersnetwerken, laten ons inspireren door unieke retailconcepten en getuigenissen over de niet altijd even gemakkelijke weg naar succes.

Bovendien bezoeken we op dag 2 ook Tech Open Air: een uniek interdisciplinair technologie en startup festival. Tech Open Air (TOA) focust op een heel breed gamma aan sectoren (veiligheid, gezondheid, fintech, voeding, creatieve industrieën, ‘Internet of Things’, virtual reality, design, onderwijs, data, mobiliteit, future en smart cities, milieu…) en wil ‘technologen’ in contact brengen met ondernemers en beleidsmakers in die sectoren om zo tot vernieuwende en toekomstgerichte businessconcepten te komen.

PROGRAMMA

Kick-off - 21 juni

Tijdens de kick-off avond ontmoet je de andere deelnemers, stellen we kort elkaars project voor en komen we graag te weten wat jullie persoonlijke motivatie is om deel te nemen aan het programma.

Trendtour - 11-12-13 juli:

Drie dagen Berlijn. We nemen je op sleeptouw door de stad en bezoeken tal van inspirerende bedrijven, retail concepten en startersnetwerken.

Dag 1 Aankomst (ochtend), trendtour en diner
Dag 2 Bezoek Tech Open Air
Dag 3 Trendtour en vertrek (avond)

Workshop - 19 juli

We laten jullie even bekomen van de reis maar niet te lang. Met de ervaring die jullie opdeden tijdens de tour nog vers in het geheugen kijken we terug en plannen we vooruit. Tijdens een ééndaagse workshop evalueren we de impact op je eigen project. Hoe passen we trends en inspiratie in de praktijk toe?
Deze inspiratietour wordt gefinancierd vanuit het Interregprogramma Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

PRAKTISCH
Als pre-starter of startend ondernemer betaal je enkel de kosten voor de vlucht en de hotelovernachtingen. Vanuit het Europees project PROGRES wordt het inhoudelijke programma aangeleverd en het toegangsticket voor de beurs Tech Open Air in Berlijn.
Kostprijs: € 417,98 inclusief toegangsticket Tech Open Air Berlijn, alle maaltijden, bezoeken en transport ter plaatse, deskundige begeleiding (voor, tijdens en na de trip), trendlezingen, hotelovernachtingen (éénpersoonskamer), heen-en terugvlucht, fijn gezelschap en 100% inspiratie!

MEER INFORMATIE & INSCHRIJVEN

CONTACT
Silke Beirens
Projectcoördinator PROGRES
050/140.158
silke.beirens@pomwvl.be