Video First Conference in Brussel met ISE-project

Op donderdag 22 november trokken we met een tiental startende ondernemers naar Video First Conference, hét event rond videostrategie en marketing in Brussel. Dankzij het Innovative Sector Exchange project konden de ondernemers inspirerende sessies bijwonen van internationale sprekers en videomarketing-experts over het stimuleren van bedrijfsgroei en het versterken van inhoud met video. Daarnaast werd er ook enthousiast genetwerkt met creatieve bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland.

Hieronder de belangrijkste takeaways van de dag:

Creëer verhalen, geen advertenties
Storytelling is een must, met positieve en inspirerende verhalen breng je mensen in beweging. YouTube wil het kanaal zijn om die verhalen te brengen. Korte persoonlijke filmpjes worden niet meer op YouTube, maar op Facebook verspreid. YouTube is naadloos overgestapt op de distributie van meer traditionele tv-content.

Interactieve content
Dit jaar was er veel aandacht voor het gebruik van video binnen de marketingstrategie. Alex Schofield van Wistia gaf enkele interessante voorbeelden van wervingsvideo's, waaronder de campagne van BlueBillyWig voor Albert Heijn. Elk jaar moet Albert Heijn minstens 25 000 personeelsleden werven. Met een interactieve online video met menukeuzes op belangrijke momenten, kon de kijker het verhaal sturen en zo enkel de functies bekijken die voor hem interessant waren.

Facebook Watch
Anke Müller van Facebook lichtte het nieuwe videoplatform van facebook toe. Facebook Watch biedt zowel korte viral filmpjes als lange afleveringen van eigen series, en zoekt daarmee de concurrentie op met zowel YouTube als Netflix. In de Verenigde Staten is Facebook Watch al ruim een jaar beschikbaar, maar sinds eind augustus is het platform ook in Europa beschikbaar. 

Personalisatie
Video is hot, maar hoe converteer je die kijkcijfers nu naar meer verkoop? Anthony Belpaire van Google liet ons kennis maken met de YouTube Director Mix. Door klanteninzichten te combineren met Google-gegevens, kunnen marketeers specifieke doelgroepen bereiken met advertenties op maat.

Heb je een boodschap voor een groot publiek en wil je de consument effectief bereiken? Dan wint video hiervoor meer en meer aan belang. Vergeet video dus niet aan je communicatiekanalen toe te voegen!