Blik op de feestelijke opening van 't Werkpand Waregem

Ondernemen is niet alleen de markt verkennen en opportuniteiten grijpen. Het is ook zoeken naar de perfecte uitvalsbasis voor je onderneming en voortaan kan dat dankzij Actie voor Starters ook vanuit Waregem. Op woensdag 7 december werd ’t Werkpand Waregem, één van de zeventien startersinfrastructuren, geëxploiteerd door de POM en Ondernemerscentra West-Vlaanderen, officieel geopend.

Kristof Chanterie, schepen voor Economie van stad Waregem, vindt ’t Werkpand zeker een aanwinst voor zijn stad want er was al enige tijd nood aan bijkomende geschikte infrastructuur voor startende ondernemers. Ondernemerschap zit in het DNA van Waregem en voor Actie voor Starters was het ook belangrijk om in deze regio aanwezig te zijn.

Mathieu Vandenhende, medeoprichter van de Waregemse start-up Nestor, gaf een boeiende getuigenis over de weg naar succesvol ondernemen en de problemen waarmee zij geconfronteerd werden. Nestor is hét uitzendkantoor voor 50-plussers en gepensioneerden. Hun missie is het inzetten van deze ervaren medewerkers voor tijdelijke, flexibele en deeltijdse jobs in West-Vlaanderen en in de toekomst ook daarbuiten.

De avond stond volledig in het teken van starters, want ook Zinger, de muzikale omkadering van het event, is een startende muziekgroep uit de regio. Zinger was in 2015 één van de winnaars van de wedstrijd ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel, toch wel de kweekvijver van muzikaal talent in Vlaanderen.

Momenteel is er al één atelier verhuurd aan Fesko, het schrijnwerkbedrijf van starter en Waregemnaar Hannes Snoeck. Hij getuigde over hoe hij eerder toevallig bij Actie voor Starters en ’t Werkpand Waregem terechtgekomen was en dat hij tevreden terugblikt op zijn eerste weken in ’t Werkpand Waregem.

Ben je net als Hannes geïnteresseerd in een ruimere werkplek waar je jouw professionele activiteiten verder kan ontwikkelen? Geef ons zeker een seintje.

Meer info over 't Werkpand Waregem vind je hier
Bekijk hier de sfeerbeelden van de opening