Wat is Start&GO?

Start&GO ondersteunt gratis startende en groeiende ondernemingen in West-Vlaanderen.

West-Vlaanderen wordt traditioneel gekenmerkt door een sterk ondernemerschap. Het heeft onze regio economisch op de kaart gezet. Veelal familiaal gegroeide kmo’s vormen nog steeds het hart van de West-Vlaamse economie, een hart dat tot ver buiten onze grenzen klopt. Om dit in de toekomst te blijven verzekeren, werd Start&GO (voorheen Actie voor Starters) opgezet. Het starters- en ondernemerslandschap is in tien jaar tijd grondig veranderd. Nieuwe technologieën, disruptie, global challenges: de wereld verandert snel en als ondernemer moet je mee-, en liefst zelfs vooroplopen. Om hen daarin te ondersteunen, is het aanbod van Start&GO dan ook een stuk uitgebreider en future-proof geworden.

Op materieel vlak is er geïnvesteerd in de uitbouw van een netwerk van werkpanden, verspreid over gans de provincie. In die centra, bestaande uit kantoren en ateliers, kan je je vestigen aan een voordelig tarief en in de beste omstandigheden zonder daarom zelf meteen zware investeringen te moeten doen.  Door het samenbrengen van jonge bedrijven zorgen wij bovendien voor een symbiose van ondernemende mensen, elk met eigen ideeën en een eigen traject, die elkaar kunnen inspireren en versterken.

Een onderneming uit de grond stampen vergt natuurlijk meer dan bakstenen. In de eerste jaren moeten startende ondernemers ook een aantal cruciale beslissingen nemen rond thema’s zoals productkeuze, profilering, fiscaliteit, intellectuele eigendommen, personeel en organisatie, … Om de ondernemer hierin te ondersteunen, biedt Start&GO de nodige knowhow aan via allerlei vormen van coaching, begeleiding, vorming ...

Dankzij een ruim partnerschap met Voka, Syntra West, Unizo West-Vlaanderen, Starterslabo en de lokale besturen kunnen we startende en groeiende ondernemingen in West-Vlaanderen in de beste omstandigheden ondersteunen en actief inspelen op hun specifieke noden en vragen.

 

Voor wie?

Start&GO is er voornamelijk voor ondernemers wiens zaak tussen 0 en 5 jaar jong is en zijn/haar zaak gevestigd is in West-Vlaanderen. Dankzij de krachtenbundeling van alle partners krijgen ondernemers (in spe) met Start&GO één aanspreekpunt voorgeschoteld dat direct voor de juiste ondersteuning of een correcte doorverwijzing naar de juiste partner zorgt.

  • Starters: voor wie nog met een rijpend idee zit, voor de prille starter of voor wie maximum 2 jaar opgestart is als ondernemer.
  • Groeiers: voor ondernemers die maximum 5 jaar actief zijn.

Startende ondernemer in West-Vlaanderen?

Zoek je gratis opleidingen, coaching,
netwerkevents, online community
of kantoren?

Sluit je aan bij het
grootste startersnetwerk
van onze provincie*.

 

* Start&GO is een initiatief van POM West-Vlaanderen