Onze partners

De sterkte van het succes van Start&GO is de samenwerking op West-Vlaams niveau met de verschillende partners. Dankzij dit ruime partnerschap kunnen we jou in de beste omstandigheden ondersteunen en actief inspelen op je specifieke noden en vragen.

Samen met UNIZO West-Vlaanderen organiseren wij Meet & Learns en bundelden alle belangrijke startersinfo in zeven korte video's. UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, is de grootste belangenvereniging voor zelfstandige ondernemers, KMO's en vrije beroepers, in Vlaanderen en Brussel. Zowel op nationaal als op regionaal en lokaal niveau laten ze de stem van hun leden-ondernemers klinken, bij beleidsverantwoordelijken, diverse instanties en in adviesorganen. Daarnaast bieden ze hun leden-ondernemers een ruim pakket aan diensten, begeleiding en activiteiten, zodat ze beter gewapend hun bedrijfsactiviteiten kunnen ontplooien.

Binnen Start&GO heeft Voka als taak om studenten van 17 tot 24 jaar te prikkelen om ondernemend te zijn en hen op de mogelijkheden te wijzen. Dit doen ze onder de noemer 'Jump'. Als werkgeversorganisatie stimuleert en professionaliseert Voka, het ondernemerschap van jonge leerling tot ervaren bedrijfsleider.

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Het vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel. Sinds 2008 werkt Voka nauw samen met 30 sectororganisaties, wat het werkgeverslandschap nog verder versterkt. Voka wil als het meest nabije, invloedrijke en professionele netwerk van ondernemers en de representatieve organisatie van ondernemingen in Vlaanderen een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en wil op die manier fundamenteel bijdragen tot welvaart en welzijn van zijn regio.

In ons aanbod hebben we momenteel twee opleidingen: Duik in het financieel beheer van je onderneming en Duik in de communicatie- en marketingwereld. Die opleidingen organiseren we samen met Syntra West.

Het SYNTRA-netwerk verzekert en bevordert een kwaliteitsvolle, innovatieve, arbeidsmarktgerichte competentieontwikkeling van jongeren en volwassenen met het oog op meer en sterker ondernemen in Vlaanderen. Meer en beter leren ondernemen in de KMO, daar staat Syntra West voor. Syntra West biedt opleidingen in diverse sectoren aan, zowel in dag- als avondonderwijs, in zes campussen verspreid over heel West-Vlaanderen. De praktijkgerichte aanpak staat ervoor garant dat je de kennis die je bij Syntra West opdoet, ook meteen professioneel kunt toepassen.

Starterslabo heeft een breed aanbod voor kandidaat-ondernemers die werkzoekend zijn. Zij begeleiden mensen die hun ondernemersdroom willen realiseren en daarin ondersteuning zoeken door middel van coaching, training en aandacht voor persoonlijke groei. Op www.starterslabo.be ontdek je de vier onderdelen van het aanbod.

De kernactiviteit is intensieve begeleiding van maximum 18 maanden in het LABO traject. Starterslabo biedt een gestructureerd en veilig kader aan waarin de toegelaten kandidaten hun project kunnen uitwerken en uittesten in de markt. Daarnaast is er een kortlopend traject START! waar een haalbaarheidsstudie gemaakt wordt en een advies wordt afgeleverd. Er is het competentieversterkend aanbod met OC² en Starterslabo focust ook sterk op een geoptimaliseerde aanpak van kandidaat-ondernemers met een andere etnische achtergrond via ETNO / AZO!

Startende ondernemer in West-Vlaanderen?

Zoek je gratis opleidingen, coaching,
netwerkevents, online community
of kantoren?

Sluit je aan bij het
grootste startersnetwerk
van onze provincie*.

 

* Start&GO is een initiatief van POM West-Vlaanderen