Waarmee moet je rekening houden bij de opmaak van je website/webshop?

Het belangrijkste kanaal om jouw boodschap te brengen is je website. Natuurlijk wil je dat hij er ‘fancy’ uitziet, maar met welke zaken en wettelijke verplichtingen moet je nog rekening houden? Kamal Kharmach deelt zijn kennis vanuit zijn eigen ervaring als ondernemer en docent en geeft je drie tips voor een professionele website.

Tip 1: Hallo met wie?
Als verkoper zijn er een aantal regels die je moet volgen voor je website en webshop. Zo moet je als eigenaar van je website makkelijk te bereiken zijn. Voorzie dan ook een contactformulier op je site.
Vermeld je BTW-nummer, je adres en contactgegevens: dat schept vertrouwen!

Tip 2: Vraag toestemming.
Om gerichte marketingacties uit te voeren heb je toestemming nodig van de ontvanger. Zo moeten de bezoekers van je website akkoord gaan met je cookies en wat je allemaal met hun gegevens doet, vooraleer jij hun acties op je website mag volgen.
Stuur ook niet zomaar e-mails! 
Vraag altijd eerst toestemming voor je iemand in je mailinglijst opneemt.

Tip 3: Denk na over de kleine lettertjes
Bij een verkoop zijn de algemene voorwaarden geen overbodige luxe, het is professioneel, het beschermt je en sluit veel onduidelijkheden uit. Zorg dat je klant deze steeds kan raadplegen op je website, net zoals de privacy policy, garantievoorwaarden en betalingswijze.

Ontdek in de animatievideo hoe Ruben een echte kick-ass ondernemer werd dankzij de tips van Kamal.

Maak kans op persoonlijk advies van Kamal

Wil je, net als Ruben, ook graag tips op maat van jouw bedrijf? Schrijf je dan in op een klankbordsessie en maak kans op een persoonlijk begeleidingsmoment met comedian, docent en ondernemer Kamal Kharmach.
Laat je gegevens na op de wedstrijdpagina en we contacteren je om een klankbordsessie met experten in te plannen.

Meer weten

Dit is Ruben