Het verhaal van Sietse

Sietse Van Haute had als zelfstandige al wat ervaring opgebouwd, maar klopte toch bij Start&GO aan om Cornquet, zijn nieuwe zaak, in een stroomversnelling te laten terecht komen. Dankzij die keuze vond hij voor zijn voedingsbedrijf een geschikte productielocatie.
De Brasserie, gelegen op de Poelberg in Tielt, is een horecazaak die Sietse Van Haute runt samen met zijn moeder. “Aangezien we geen aardappelgerechten mogen serveren, gingen we op zoek naar een alternatief dat daar qua textuur en smaak bij aanleunt. Na jarenlang experimenteren leidde dat tot een glutenvrije maïskroket, geïnspireerd op het Italiaanse gerecht polenta. Het leuke hiervan is onder meer dat mensen die geen gluten mogen eten, hiermee niet in een apart hoekje worden gedrumd, maar iets kunnen eten dat voor iedereen toegankelijk is.”
Sietse klopte bij Start&GO aan, onder meer voor begeleiding in de zoektocht naar een geschikte locatie voor de opschaling van de productie. “Voor producerende voedingsbedrijven is het niet evident een pand te vinden dat aan alle strenge normen voldoet. In de gloednieuwe bedrijvenzone Groenbek in Waregem vonden we wat we zochten in ‘t Werkpand. Sinds februari dit jaar zijn we er met de productie gestart. Start&GO heeft me ook geholpen om me goed op de markt te positioneren. Momenteel sta ik zelf nog in voor distributie, die hoofdzakelijk gebeurt via lokale supermarkten, traiteurs, slagers en cateringbedrijven. De ambitie is evenwel veel breder: ik hoop hiermee op termijn voor de hele Europese markt, en wie weet ook andere continenten, een goede oplossing te kunnen bieden.

cornquet.be