’t Werkpand Roeselare – Bedrijvencentrum biedt ruimte voor groei

De stap naar een eerste kantoor is voor veel ondernemers een belangrijk moment. Het betekent dat er een stevige basis is en vaak ook dat er groeiambities zijn. ’t Werkpand Roeselare – Bedrijvencentrum verwelkomt starters en biedt verschillende faciliteiten aan die hen helpen om te groeien.

“Van 2 naar 14 medewerkers”
IT-bedrijf Somko helpt bedrijven om efficiënter te werken dankzij ERP-software. Zowel eenmanszaken als grote productie- of dienstenbedrijven behoren tot hun klantenportefeuille. Zaakvoerders Stéphane Peltot en Frederik Santens richtten Somko op in 2015. Vijf maanden lang werkten ze van thuis uit, maar ze beslisten al snel dat een eigen kantoor noodzakelijk werd. “We wilden onze klanten zowel telefonisch als ter plaatse goed kunnen ontvangen. Hilde en Katrien van het onthaal in ’t Werkpand doen dat fantastisch.”
Ook de ligging was perfect, zowel voor onze klanten als onze medewerkers”, vertelt Stéphane. Somko groeide gestaag en heeft ondertussen 14 medewerkers en jaarlijks ook enkele stagiaires. “We begonnen met één kantoor van 28 m² en namen er snel extra kantoren bij, tot we uiteindelijk eindigden met vier kantoren. Dat ’t Werkpand zo flexibel op onze vraag naar extra ruimte kon inspelen, was zeer mooi meegenomen. Toen begon het wat te druk te worden voor ons en verhuisden we naar een kantoor van 400 m² waar we de ruimte hebben om nog verder te groeien.”

“Veel vrijheid en discretie”
Ook Nele Maes en Tine Coussement van Succesjobs zijn vol lof over ’t Werkpand Roeselare - Bedrijvencentrum. Zij richtten hun selectiekantoor op in oktober 2019 na een jaar wikken en wegen of ze de sprong zouden wagen. Ze hebben samen 35 jaar ervaring in rekrutering en selectie. Een mooie carrière opzij zetten om weer van nul te beginnen, die beslissing neem je niet zomaar. Toch besloten Nele en Tine om er samen helemaal voor te gaan. Ze wilden hun eigen visie op de sector in de praktijk omzetten en vooral de mens centraal zetten. “We focussen op rekrutering en selectie van algemene en technische bedienden. We hebben klanten uit alle sectoren, van kleinere kmo’s tot internationale bedrijven”, vertelt Nele.
Dat een selectiekantoor kandidaten moet kunnen ontvangen op kantoor, spreekt voor zich. “Toen we startten, besloten we onmiddellijk een kantoor te huren in ’t Werkpand Roeselare. Het Bedrijvencentrum had een goede naam in de regio. Voor ons is het discrete onthaal door Hilde en Katrien een grote meerwaarde. Daarnaast kunnen we de vergaderzalen gebruiken voor onze gesprekken en is er ruime parkeergelegenheid”, getuigt Nele tevreden. ’t Werkpand Roeselare ligt bovendien in een filevrije omgeving en biedt de huurders veel vrijheid. Samen lunchen met andere ondernemers kan in de gezamenlijke eetruimte. Af en toe wordt er ook een gezellige drink voor de huurders georganiseerd.

Er zijn nog werkplekken vrij in ’t Werkpand Roeselare - Bedrijvencentrum. Interesse om net als Stéphane en Nele te groeien binnen ‘t Werkpand? Contacteer Hilde via 051 22 93 09 of startandgo@pomwvl.be.

Check alle werkpanden op twerkpand.be

't Werkpand