Het verhaal van Yannick

KCC Entertainment Design werd in juni 2000 opgericht. Sindsdien evolueerde het bedrijf tot de wereldmarktleider in het ontwerpen en bouwen van indoor- en outdoor pretparken. “Tot op vandaag hebben we ongeveer 185 projecten in 35 landen gerealiseerd”, zegt Yannick Maes, managing director van de in Wielsbeke gevestigde onderneming.

Toen Yannick destijds bij KCC begon, was dat eigenlijk een sprong in het diepe. “Ik kom uit een gezin van zelfstandigen en heb vandaar de mentaliteit meegekregen. Ik had ook jaren ervaring met het werken voor een multinational, waardoor ik toch wat internationale ervaring had. Toen ik startte, ben ik er meteen ingevlogen, zonder specifieke startersopleiding, want die was er toen niet.” KCC kon dankzij de steun van FIT (Flanders Investment & Trade) wel genieten van welgekomen subsidies voor internationale beurzen, die voor het bedrijf erg belangrijk zijn. “Onze klanten zijn grote firma’s en individuele zakenmensen. Dat kunnen investeringsfirma’s of eigenaars van mega shoppingcenters zijn, maar ook bedrijven gespecialiseerd in ontspanningscentra, pretparken, enzovoort. Wij zijn vooral actief in het Midden-Oosten, Rusland en China, maar ook in (Oost-)Europa, Afrika, enzovoort. Deelnemen aan buitenlandse beurzen is voor ons absoluut noodzakelijk.”

“Start&GO is eigenlijk een grote luxe voor nieuwe ondernemers. Als starter denk je meestal dat je al alles weet. Bovendien leeft bij nogal wat jonge ondernemers de perceptie dat hulp vragen vooral duur is en tijd neemt die je op dat moment niet hebt. Start&GO kan heel nuttig zijn en een duw in de rug geven. Al is het natuurlijk geen garantie op succes, dat moet je nog altijd zelf realiseren.”