Het verhaal van Bernard

Bernard Geldof (41) van Medi-Moto had met zijn ambulancemotor een primeur in België. “Ik ben thuisverpleger en heb een verleden bij de brandweer en als ambulancier. In 2015 werd ik door de organisator van een wielerwedstrijd in Kruiseke gevraagd om als verpleger met mijn motor hun wedstrijd te ondersteunen. Zo is het gestart, op vrijwillige basis. In 2015 reed ik met mijn motor vijftien wielerwedstrijden mee als verpleger. Die winter heb ik beslist om te professionaliseren. In zeven maanden tijd kreeg ik alles rond om wettelijk met de motor als prioritair voertuig de baan op te mogen.”
Bernards tweewieler is volledig uitgerust met sirene en zwaailicht. “Al wat een gewone ambulance mee heeft, zit in compacte versie in mijn zijkoffers. Ik ga de baan op met 15kg medisch materiaal: een bloeddrukmeter, een infuuskit, een beademingsballon en zelfs een defibrillator. Ik kan misschien geen patiënten vervoeren, maar ik kan wel levens redden.”
“In april 2016 startte ik Medi-Moto en dat betekende ook de start van een druk wedstrijdseizoen. Ik ondersteun niet alleen wielerwedstrijden, maar ook loop- en triatlonwedstrijden in binnen- en buitenland. In 2018 zal ik 42 opdrachten rijden. Ik blijf dit combineren met mijn job als thuisverpleegkundige. Gelukkig heb ik fijne collega’s in de groepspraktijk, zodat we onze patiënten ook kunnen bedienen als ik ergens op de motor zit”, lacht Bernard.
“Ik ben aangesloten bij Start&GO en heb voornamelijk hun netwerk gebruikt. Mijn project is zeer atypisch. Ik volg Start&GO online en ga wel vaker naar infoavonden en speciale events die ze organiseren. Daar probeer ik ook mijn netwerk uit te breiden. Ik weet dat ik altijd met vragen bij Start&GO terecht kan. Het is fijn om te weten dat je op hen kan terugvallen.”

www.medimoto.be