Het verhaal van Valerie

Kreatieve Uitspattingen in Textiel: studio K.U.I.T. maakt van oude meubels onweerstaanbaar unieke interieurelementen.

Creatief, inventief, bevlogen en bezield: eigenschappen die een echte ondernemer typeren en die Valerie Cockhuyt allemaal kan afvinken. Al was de stap naar het ondernemerschap toch niet zo evident. Als mama van drie jonge kinderen en met een job in de kinder- en jeugdpsychiatrie ineens een meubelstoffeeratelier uit de grond stampen? Ze deed het, en met verve.

De ondernemerszin was er al een tijdje: “Ik was in mijn vrije tijd al vaak bezig met stoffen. Ik vond het tof om van een simpel stuk stof te starten en te eindigen met iets unieks dat ik zelf had gemaakt. Het idee groeide dan ook om er meer dan een hobby van te maken. Maar ik kom niet echt uit een zelfstandig nest en ik was ook niet meteen thuis in bijvoorbeeld de financiële kant van een onderneming.”

De ondernemerszin bleef kriebelen en uiteindelijk maakte ze toch de sprong. Ze stapte in het netwerk van Start&GO in, liet zich ondersteunen door experten van onder andere Starterslabo, en ondertussen heeft ze met studio K.U.I.T. haar eigen meubelstoffeeratelier in het centrum van Brugge. Haar klanten zijn alvast enthousiast over deze carrièreswitch: ze komen er binnen met een oud of versleten meubel, Valerie ontmantelt het en herstoffeert het helemaal. En ze stappen terug buiten met een uniek en compleet eigenzinnig meubel.