Het verhaal van Dieter

Dieter Dekeyzer heeft al een mooi parcours erop zitten. “In 2001 startte ik mijn carrière aan Howest in Kortrijk als assistent bij onderzoeksprojecten. Vijf jaar later begon ik aan een nieuw avontuur als elektronica-ingenieur bij Renson, een ventilatie- en zonweringsbedrijf. Ik merkte al snel dat ik nood had aan een grotere uitdaging dus ging ik aan de slag als onderzoeker bij het Industrial Design Center in Kortrijk. Daar verruimde ik mijn blik en leerde ik hoe productontwikkelaars denken.” In 2015 startte Dieter uiteindelijk zijn eigen zaak, Cre8ronics.

Starten met een eigen zaak vond Dieter zowel op financieel als administratief vlak niet eenvoudig. “Ik weet nog toen ik startte met mijn bedrijf dat ik mezelf soms zot verklaarde. Je geeft een pak financiële zekerheid op in ruil voor een sprong in het duister. Dankzij een goede boekhouder en een sterke werklust heb ik Cre8ronics kunnen uitbouwen tot een succesvol bedrijf. De voorbije drie jaar heb ik ook leren ‘nee’ zeggen. Vroeger werkte ik graag mee en wou ik andere start-ups helpen, maar vaak bleken die projecten niet winstgevend. Nu zeg ik pas ‘ja’ als ik echt geloof in het product van de bedrijven waarmee ik samenwerk.”

Dankzij het netwerken ging voor Dieter de bal echt aan het rollen. “Ik vind het erg belangrijk om regelmatig te netwerken. Zo vormen de OndernemersPUBs van Start&GO bijvoorbeeld het ideale platform om andere start-ups te leren kennen. Ik begon met kleine opdrachten maar door te netwerken vond ik al snel grotere klanten. Samenwerking met start-ups  zorgt voor interessante kruisbestuiving en wederzijdse versterking. Opdrachten met grote bedrijven daarentegen geven me zekerheid en stabiliteit.

Dieter denkt eraan om in de toekomst iemand aan te werven. “Het is niet eenvoudig om in België, of zelfs in Europa, gekwalificeerd personeel te vinden in mijn sector, maar voor de groei van Cre8ronics is het aanwerven van personeel een belangrijke investering. Daarnaast wil ik me ook focussen op samenwerking met andere bedrijven en heb ik sinds kort ook de goedkeuring gekregen van Europa om ‘de keuken van de toekomst’ te ontwikkelen. Je zal dus zeker en vast nog horen van Cre8ronics”, glimlacht Dieter.

www.cre8ronics.be