9 must-listen podcasts voor jonge ondernemers

Sinds de uitbraak van corona schieten de podcasts als paddenstoelen uit de grond. En eerlijk gezegd: wij zijn fan! Wat een leuke manier om te ontspannen, je te informeren of bij te leren van ondernemers. De meeste afleveringen hebben de perfecte duurtijd om een saaie autorit of je looptraining op te vrolijken. We delen jullie met plezier enkele van onze favoriete podcasts.

Inspirerende ondernemersverhalen

Luister en laat je inspireren door een serie boeiende gesprekken met ondernemers.

Start&GO on track

West-Vlaanderen heeft een straffe community van startende ondernemers. Om de starterscommunity van meer dan 4.000 ondernemers in de kijker te zetten, namen we met Start&GO in de zomer van 2022 de podcast ‘Start&GO on track’ op. Vijf afleveringen lang neemt gastvrouw Sofie Lemaire je mee in hun boeiende ondernemersverhalen. Luister naar de favorieten platen en de verhalen van 20 ondernemers. Van circulaire snoepjes, naar engineering madness tot vegetarische charcuterie. De starterscommunity in West-Vlaanderen is divers en indrukwekkend.
Luister naar 'Start&GO on track'

De Toekomst Jeukt

Kortrijkzanen Kurt Ostyn en Cis Scherpereel brengen in hun podcastreeks ‘De Toekomst Jeukt’ inspirerende verhalen van en voor ondernemers. Met een centrale ondernemer als gast gaan de gesprekken over ondernemen in een snel veranderende wereld.
Luister naar 'De Toekomst Jeukt'

Ondernemers op de sofa
In elke aflevering nodigt Netwerk Ondernemen één van de Belgian’s finest ondernernemers uit om het op de sofa te hebben over ondernemerschap. Deze sofasessies kan je beluisteren als podcast, maar heb je graag beeld bij je klank, dan kan je ze ook bekijken op Youtube.
Luister naar 'Ondernemers op de sofa'

In de Lift
'In de Lift' is een podcast die een platform biedt aan de jonge 'millennial' ondernemer. De podcast behandelt diverse thema's, van het vallen en het opstaan, het wel en wee, en de immer intense passie die bij het ondernemen hoort. Generatie Y zit in de lift en zetten dromen om in corebusiness. 
Luister naar 'In de Lift'

Belgische ondernemers podcast
De afleveringen van de Belgische ondernemers podcast duren wat langer, dat geeft hen de tijd om meer diepgang in de interviews te steken. Wat zijn hun strategieën en straffe verhalen? Wat ervaren ze als leuke momenten? Welke donkere periodes hebben ze al overwonnen? Wees klaar voor een hele resem tips, nieuwe inzichten en een kijk op de realiteit in onze Belgische ondernemingen.
Luister naar 'Belgische ondernemers podcast'

Ondernemerspodcasts met een twist

Werk & Leven
‘Werk & Leven’ is een leuke en inspirerende podcast in sappig West-Vlaams van ondernemende vrouwen Anouck Meier en Kelly Deriemaeker. Deze frisse dertigers beloven je met hun podcast te inspireren, aan te moedigen en te activeren om de keuzes te maken die jij belangrijk vindt, in je werk én in je leven. Werk & Leven heeft ondertussen meer dan 50 afleveringen.
Luister naar Werk & Leven

Dochters van ondernemers
Kom je zelf uit een zelfstandig nest? Dan zal deze podcast, gebaseerd op een theatershow uit 2019,  wellicht heel wat herkenbare herinneringen bovenhalen. In vijf afleveringen met ronkende titels als BMW & BTW en BVBA Ambras vertellen de dochters over de pieken en dalen. Over ambras en grote liefde. Over passie en kloterij. Over ambacht en vakmanschap. Over trots maar ook over schaamte. Ze onderzoeken en vertellen hoe het is om op hun manier een zelfstandige te zijn met als grootste inspiratiebron hun familie.
Luister naar 'Dochters van ondernemers'

Ket Ghet
Een gloednieuwe podcast om jonge mensen te inspireren op vlak van ondernemen. In deze reeks gaat het over ondernemen met ups en downs. Ze brengen pure verhalen, van het niet vinden van klanten of de juiste leveranciers, de lange werkdagen tot iemand die tijdens een opdracht wegvalt. Als ondernemer heeft iedereen het op een bepaald moment even gehad. Het is vaak knokken en zeker geen American Dream. Een podcast van Start@K, met de steun van Vlaio, in samenwerking met Hangar K, Quindo, Jungle, Howest, Vives, Kulak, UGent, bolwerk en De Stroate.
Luister naar 'Ket Ghet'

Educatieve podcasts

VLAIO Tips & Tricks
“Boeiende gesprekken over actuele thema’s, relevante topics en te volgen trends” zo omschrijft VLAIO haar podcast. Leer in afleveringen van telkens 30 minuten bij over thema’s zoals IE, cybersecurity, de nieuwe wetgeving voor vennootschappen, circulair ondernemen, vierkant en rond leiderschap …
Luister naar 'VLAIO Tips & Tricks

Marieke
Werk je met personeel, dan heb je misschien interesse in hoe andere bedrijfs- en teamleiders hun team coachen. Elke aflevering staat een andere gast centraal en worden diverse HR-thema’s belicht, zoals feedback geven, employer branding, communiceren als leidinggevende of bedrijf, beloning en veerkracht van je personeel … Marieke Decuypere, die zelf recent startte als ondernemer, brengt de verhalen met veel rust.
Luister naar 'Marieke'

Veel luisterplezier!

Podcasts voor ondernemers