Het verhaal van Stijn

Stijn Declerck startte in 2012 met een chocolaterie in Desselgem en heeft er ondertussen een gloednieuw open atelier in Kortrijk bij. Chocolaterie D’Origine groeide zo letterlijk door van een kleine werkplek in de keuken van zijn ouders tot een atelier met winkel van meer dan 300m². Ook als ondernemer is hij gegroeid, al blijft hij trouw aan zijn basisfilosofie.

En die filosofie is eigenlijk heel puur, net als de chocolade die hij gebruikt: lekkere producten, met liefde gemaakt en op maat van de klant. Stijn is kok van opleiding, maar was gebeten door wat hij zelf ‘de wondere wereld van chocolade’ noemt. Waar de meeste mensen het simpelweg bij het genieten van chocolade houden, volgde Stijn een specialisatiejaar en liep hij stage bij Dominique Persoone.

De kennis die hij zo opdeed, zet hij nu om in originele, smaakvolle producten, van pralines tot gepersonaliseerde chocoladegeschenken. Als je Stijn vraagt welke tip hij aan starters wil meegeven, komt het antwoord meteen: “Durf groot te dromen. Leg de lat hoog genoeg zodat je ook hoog eindigt.” Met Chocolaterie D’Origine blijft hij de lat zelf ook hoog leggen: “Mijn ultieme droom is een chocolaterie met een tearoom erbij en een aantal winkels in het buitenland.” De klanten kunnen in afwachting alvast gewoon verder genieten van zijn producten in West-Vlaanderen.

www.dorigine.be