Het verhaal van Francesca en Nathalie

Je eigen bedrijf: allemaal goed en wel, maar waar en hoe vind je de geschikte locatie? Dat was ook een kopzorg voor Francesca Braet en Nathalie Desimpel van Flightwatch. ’t Werkpand in Oostende, een initiatief van POM West-Vlaanderen, zorgde voor een geschikte oplossing.

Flightwatch ontpopt zich sinds anderhalf jaar als een luchtvrachtagent die klanten volledig ‘ontzorgt’. “Net als mijn vennoot Nathalie Desimpel kan ik terugvallen op jaren ervaring in deze branche”, legt Francesca Braet uit. “We hebben vooral veel knowhow rond speciale luchtvrachten, meer bepaald op luchtverkeer van levende dieren. Heel specifiek leggen we ons toe op eendagskuikens en broedeieren, met heel specifieke vereisten op vlak van ventilatie en temperatuur. Door die activiteit werken we samen met heel wat binnen- en buitenlandse broeierijen.”

Actie voor Starters – nu Start&GO – bood Flightwatch een eerste geschikte locatie. “Als starter is het niet simpel een geschikt onderkomen te vinden. Wat moet je huren, hoe groot moet het zijn, wat mag het kosten? In ’t Werkpand in Oostende kregen we heel interessante huurvoorwaarden, met een huurprijs die steeg naarmate ons bedrijf groeide. We hebben ongeveer een jaar vanuit ’t Werkpand gewerkt, maar door onze groei waren we plots wat te krap behuisd. Inmiddels zijn we verhuisd naar kantoren op de luchthaven van Oostende, hoewel we eigenlijk weinig diensten verzorgen voor vluchten die daar aankomen of vertrekken. Ons ‘reisbureau’ focust zich vooral op de luchthavens van Brussel, Parijs, Luxemburg, Amsterdam en Frankfurt”, aldus Francesca.