Blog

vraag 1
Unizo-coach Marie Haelterman beantwoordt 5 belangrijke startersvragen.
journey
Klanten zijn vandaag veeleisender en kritischer dan ooit. Concurreren op basis van prijs is in heel wat gevallen niet de meest aangewezen manier. Interessanter is om in te spelen op klantbeleving en hiermee het verschil maken in jouw markt. Maar hoe breng je de klantbeleving van jouw onderneming in kaart en hoe kan je ze optimaliseren?
Santé Wines
Met Santé Wines zetten topsommeliers Benoît Couderé en Dries Corneillie Belgische wijnhuizen in de spotlight. “We willen een duurzame band opbouwen met de lokale economie.”
Boekhouder gezocht
GEZOCHT: een goede boekhouder. Een boekhouder is een cruciale partner in je onderneming. Hierbij een paar concrete tips voor jouw zoektocht naar de juiste match.
Mr. Franklin
Pieter Van Aerschot richtte samen met Olivier Sustronck in 2018 advocatenkantoor Mr. Franklin op. Hun belofte? Een heldere offerte en een duidelijk, direct taalgebruik. Kortom, geen onaangename verrassingen. Voor hun opstart kozen ze bewust voor 't Werkpand Brugge in de Lieven Bauwensstraat, een professionele plek met ruimte voor groei en een leuke synergie met collega-ondernemers.
LinkedIn
Wist je dat jouw LinkedInprofiel vaak de eerste indruk is die mensen van jou hebben? Als mensen jouw naam intypen in Google, dan is je LinkedInprofiel een van de eerste resultaten. Daarom is een sterk LinkedInprofiel essentieel als je online wil netwerken en je professionele contacten wil uitbreiden.
Daniel Riordan
De Ierse Daniel Riordan opende in mei 2019 de deuren van zijn winkel Modest. Na een jarenlange carrière in engineering projectmanagement en supply chain management lanceerde hij met Modest een vernieuwend kruideniersconcept met verpakkingsvrije voeding en een koffie- en lunchbar.
Sociale media als Facebook en Instagram hebben de communicatiewereld grondig veranderd. Niet alleen in ons dagelijkse (privé)leven, maar ook en vooral voor bedrijven. En hoewel ze geen alleen zaligmakend middel zijn, toch bieden ze ook lokale handelszaken en starters een grote meerwaarde.
't Werkpand
De stap naar een eerste kantoor is voor veel ondernemers een belangrijk moment. Het betekent dat er een stevige basis is en vaak ook dat er groeiambities zijn. ’t Werkpand Roeselare – Bedrijvencentrum verwelkomt starters en biedt verschillende faciliteiten aan die hen helpen om te groeien. Twee startende ondernemers getuigen over hun groeitraject in 't Werkpand.
Een goed marktonderzoek geeft je een heldere kijk op de markt. Wie zijn je concurrenten, wie zijn je klanten en is er voldoende vraag naar je dienst? Alles begint bij een grondig marktonderzoek, maar hoe begin je eraan? Herbekijk de webinars van Inge Devroe en ontdek welke stappen je eerst moet zetten.