Blog

Ballen in de lucht houden
Je bent ambitieus, je wil verschillende taken of projecten combineren en hebt een overvolle agenda. Hoe efficiënter je planning, hoe beter! Digitale tools kunnen hierbij een enorme hulp zijn. In dit artikel bespreken we enkele handige tools om je productiviteit te verhogen.
bedrijfsnaam
Een goede bedrijfsnaam is essentieel, het moet passen bij de identiteit van je onderneming en in het oog springen bij je doelgroep. Wat voor de ene al vast ligt vanaf het prille idee, blijft een ellenlange zoektocht voor de ander. Volg onze vier stappen en vind de naam van jouw bedrijf!
startersvraag
Unizo-coach Marie Haelterman beantwoordt 5 belangrijke startersvragen.
Podcasts voor ondernemers
Sinds de uitbraak van corona schieten de podcasts als paddenstoelen uit de grond. En eerlijk gezegd: wij zijn fan! Wat een leuke manier om te ontspannen, je te informeren of bij te leren van ondernemers. De meeste afleveringen hebben de perfecte duurtijd om een saaie autorit of je looptraining op te vrolijken. We delen jullie met plezier enkele van onze favoriete podcasts.
Allossa
Saartje Allosserie heeft als industrieel ontwerper en ondernemer een duidelijke missie: duurzaam ontworpen producten in de markt zetten. Vanuit haar conceptstore ALLOSSA// in Izegem helpt ze zowel bedrijven als consumenten om duurzame keuzes te maken.
vraag 1
Unizo-coach Marie Haelterman beantwoordt 5 belangrijke startersvragen.
journey
Klanten zijn vandaag veeleisender en kritischer dan ooit. Concurreren op basis van prijs is in heel wat gevallen niet de meest aangewezen manier. Interessanter is om in te spelen op klantbeleving en hiermee het verschil maken in jouw markt. Maar hoe breng je de klantbeleving van jouw onderneming in kaart en hoe kan je ze optimaliseren?
Santé Wines
Met Santé Wines zetten topsommeliers Benoît Couderé en Dries Corneillie Belgische wijnhuizen in de spotlight. “We willen een duurzame band opbouwen met de lokale economie.”
Boekhouder gezocht
GEZOCHT: een goede boekhouder. Een boekhouder is een cruciale partner in je onderneming. Hierbij een paar concrete tips voor jouw zoektocht naar de juiste match.
Mr. Franklin
Pieter Van Aerschot richtte samen met Olivier Sustronck in 2018 advocatenkantoor Mr. Franklin op. Hun belofte? Een heldere offerte en een duidelijk, direct taalgebruik. Kortom, geen onaangename verrassingen. Voor hun opstart kozen ze bewust voor 't Werkpand Brugge in de Lieven Bauwensstraat, een professionele plek met ruimte voor groei en een leuke synergie met collega-ondernemers.