Blog

"Als je de noodzaak voelt om te ondernemen, moet je dat gewoon doen! Als je over 25 jaar terugkijkt op je leven en dan moet vaststellen 'jammer dat ik dat toen niet gedaan hebt', ga je er heel veel spijt van hebben."
"De job van mijn leven." Dominique Vieren besefte het onmiddellijk toen ze vijf jaar geleden een cursus leerbewerking volgde. Drie jaar later was ‘Mien Kaba’ een feit en gooide de enthousiaste vrouw uit Sint-Andries-Brugge zich volledig op haar nieuwe passie. Dominique is erg tevreden dat ze de stap heeft durven zetten.”Eigenlijk is het zelfs nog mooier dan ik ooit had durven dromen”
"Mijn tip voor ondernemers: durf groot te dromen, durf je lat hoog te leggen." Stijn blijft iedere dag verder bouwen aan zijn ultieme droom.
Bernard ondersteunt met zijn ambulancedienst Medi-Moto sportevents op twee wielen
Student-ondernemers Bavo, Stefan en Lucas willen met hun ideeën en producten de wereld verbeteren.
Als mama van drie jonge kinderen en met een job in de kinder- en jeugdpsychiatrie ineens een meubelstoffeeratelier uit de grond stampen? Ze deed het, en met verve.
“Het was altijd al mijn droom om voor mezelf iets uit te bouwen, om mijn eigen universum te creëren.“ Dietrich De Blander bouwt met Nanopixel 3D-visuals en Virtual Reality voor bedrijven.
"Het ondernemersgevoel kriebelt al langer. Ik wil iets doen dat binnen tien of twintig jaar nog altijd bestaat, waarop ik kan terugkijken en zeggen ‘dat heb ik gebouwd’." Stefan Vermeulen ondersteunt met zijn bedrijf EMAKERS KMO's in hun online verkoop en service.
"Je kan iedere dag dromen van de mogelijkheden die er nog zijn, er zijn geen grenzen aan wat je doet." Sedert begin 2017 ontwikkelen David Lebbe en studiegenoot Nicolas Vandemarliere met Freya Products hulpmiddelen om de mobiliteit van ouderen te verbeteren.
"Ondernemen gaat voor mij over de liefde en de passie voor het vak. Als zelfstandige heb je nog dat beetje extra dat je echt je eigen touch kunt geven aan bepaalde zaken." Nathalie en Francesca startten in 2016 hun bedrijf Flightwatch waarmee ze specialist zijn in het luchtverkeer van levende dieren.