Blog

Het verhaal van Lore, 24, is net iets anders. Ze speelde niet echt met de idee om een eigen zaak op te starten. Totdat ze tijdens haar stage als landmeter de vraag kreeg van Metex om samen te werken en op termijn de zaak over te nemen. Ze heeft er even moeten over nadenken, maar niet lang; het ondernemers-DNA zit blijkbaar toch in haar genen. Van de beslissing om de uitdaging aan te gaan, heeft ze nog geen moment spijt gehad.
Dieter Dekeyzer heeft al een hele weg afgelegd: van assistent aan de Hogeschool West-Vlaanderen tot zaakvoerder van Cre8ronics. Als eenmanszaak werkt hij samen met grote spelers zoals Novy en Deltalight. De specialist in hardware en elektronica blijft echter niet op zijn lauweren rusten: “Ik heb nog heel wat ambities. Zo wil ik ‘de keuken van de toekomst’ ontwikkelen, mijn netwerk nog verder uitbreiden en Cre8ronics verder laten groeien.”
John Calemeyn doorliep sinds 2000 een lange loopbaan bij Mercedes-Benz Group Ghistelinck. Onlangs gaf hij een nieuwe wending aan zijn loopbaan en stampte auto.auto uit de grond. “Ik besliste om voluit voor een andere uitdaging te kiezen, met een persoonlijk sterker engagement in bestaande en nieuwe projecten.”
Job Verpoorte is eind 2017 uit Nederland naar Brugge komen overwaaien. Hij is er ondertussen gestart met zijn eigen zaak, Jabali Surfboards. Zijn specialiteit? Het maken van mooie, performante en duurzame houten surfplanken. 100% vakmanschap, 100% kwaliteit.
Simpelweg het licht aansteken met een aan/uit knop is passé. De domoticawereld evolueert snel. Klanten kunnen licht, verwarming, koeling,… in hun huis of zaak sturen en combineren zoals ze willen. Duotecno speelt daar graag op in met producten die constant mee evolueren en die niet alleen technologisch perfect werken, maar er ook nog eens mooi uitzien.
Karlien Hauspie heeft als kinesist extra aandacht voor gezondheid. Plus, ze kookt graag. Drie jaar geleden is ze die twee passies beginnen combineren in haar eigen zaak, Yolomi.
Mensenlevens redden met games. Het mag op het eerste gezicht licht absurd klinken, maar dat is wel wat Brecht Kets en Mike Ptacek doen met Play it Safe. “Elk uur is er in België een zwaar werkongeval. Met ons game-gebaseerd leerplatform willen wij dat verhelpen en werknemers een grondige training geven in veiligheid en preventie.”
Start&GO haalt met een uitgekiend en eigentijds aanbod alles uit de kast om ondernemerszin zoveel mogelijk aan te moedigen. Eenmaal gestart met je eigen zaak kan je rekenen op de beste begeleiding door een sterk uitgebalanceerd partnerschap.
Start&GO: de Provincie groeit mee met haar ondernemers!