Verre van uitgepraat

Tips van iemand zo ervaren zijn voor mij van onschatbare waarde.

Dominique Vieren (44) was jaren op zoek naar een geschikte creatieve uitlaatklep. Na het volgen van een cursus leer bewerken (marokijnbewerking) wist ze dat ze haar passie gevonden had. Ondertussen heeft Dominique Vieren haar job vaarwel gezegd en sinds april dit jaar kunnen passanten haar ijverig aan het werk zien aan de vitrine van haar eigen atelier, Mien Kaba, in het centrum van Sint-Andries.

Bij Mien Kaba is de klant koning. "In de eerste plaats maak ik handtassen maar ook voor alle accessoires waar leer in zit verwerkt, van portefeuilles, tot placemats, ben je bij mij aan het goede adres. Ik beschik over een aantal basismodellen van handtassen maar voor de verder uitwerking, de specifieke details en de keuze van het materiaal  heeft de klant carte blanche. Het resultaat is een unieke handtas, honderd procent de goesting van de klant. Alle gemaakte handtassen geef ik ook allemaal een eigen naam”, vertelt Dominique Vieren. "Mensen kloppen bij mij ook aan voor herstellingen. Ik geloof in het aspect van duurzaamheid en ben van principe dat je iets kapot niet zomaar weggooit maar herstelt of herwerkt. Zo heb ik onlangs nog een dertig jaar oude jas van een klant herwerkt tot een mooie handtas.”

Bij de Meet & Learn word je gekoppeld aan een ervaren ondernemer uit dezelfde branche. Bij mij had het heel wat voeten in de aarde om een goede match te vinden maar na veel inspanningen bracht Actie voor Starters mij in contact met leerbewerker Luc Depuydt uit Watou", vertelt Dominique Vieren. "Na een sessie van anderhalf uur was ik verre van uitgepraat. Ik vond het zodanig boeiend dat ik de week erna naar zijn atelier in Watou ben gereden om nog meer over zijn technieken te leren. De stiel leer bewerken werd vroeger al op heel jonge leeftijd aangeleerd met een jarenlang leerproces, het is dus niet evident om met avondonderwijs de stiel onder de knie krijgen. Tips van iemand zo ervaren als Luc Depuydt zijn dan ook voor mij van onschatbare waarde.”

 • De ontmoeting met een ervaren ondernemer zorgde voor een verse portie moed en goesting om mijn ondernemersavontuur verder te zetten.
  Cindy Bekkers
 • Het klikte zo goed met mijn match tijdens de Meet & Learn dat we ons gesprek nadien nog hebben verder gezet in een praatcafé in de buurt.
  Ellen Vandamme
 • Tijdens de events van Start&GO steek je enerzijds inhoudelijk altijd iets op en leer je anderzijds andere startende ondernemers kennen.
  Joke Verbeke
 • Het is erg inspirerend om op één dag verschillende succesverhalen en tips van andere ondernemers te horen.
  Charlotte Michiels
 • Als ondernemer andere jonge ondernemers kunnen bezielen en inspireren, dat maakt me uiteraard gelukkig.
  Peter Callant
 • Ik spring geregeld eens binnen bij de andere huurders van 't Werkpand voor een leuke babbel en dat is altijd verrijkend.
  Nadja Lobelle
 • Thuis was ik heel snel afgeleid en niet erg productief. In mijn zoektocht naar betaalbare en professionele kantoorruimte leerde ik 't Werkpand kennen.
  Tim Vandenberghe
 • De beste plek om als copywriter te schrijven? Mijn kantoor in ‘t Werkpand.
  Arne Vansteenkiste
 • Met het advies uit Grow-up talks kan je ’s anderendaags direct aan de slag.
  Johan Maebe
 • 't Werkpand geeft je onderneming voldoende tijd om te groeien.
  Nadja Lobelle