Sep 10

Dag van de Architectuur: 't Werkpand Waregem

Ontdek 't Werkpand Waregem tijdens de Dag van de Architectuur. 

't Werkpand Waregem is een kleinschalig industrieel gebouw dat huisvesting biedt aan jonge ondernemers.

OFFICE won de Oproep WinVorm West-Vlaanderen en ontwierp in opdracht van de POM West-Vlaanderen ’t Werkpand Waregem, één van de zeventien werkpanden verspreid over de provincie. ’t Werkpand Waregem biedt betaalbare en professionele werkruimtes voor vier startende ondernemingen van alle slag. De architecten herschikten de elementen van de archetypische industriële doos tot een verfijnd en uitnodigend geheel.

De loods werd opgedeeld in vier ateliers van 250m² en een gemeenschappelijke vergaderruimte. Het ontwerp is eenvoudig en spartaans uitgerust: standaard industriële materialen zoals prefabbetonwanden, aluminium golfplaten en stalen kantoorplatformen stralen rationalisatie en duurzaamheid uit. De combinatie van het schuin aflopende dak met de  driehoekige vergaderzaal creëert een visueel spel voor de bezoeker en doorbreekt de eenvoudige geometrie van een fabriekspand. Het bandraam brengt licht tot diep in de ateliers.

Extra: Blik achter de schermen
Kom een kijkje nemen bij de huurders van ’t Werkpand Waregem en ontdek de vele voordelen van het huren van een atelier in ’t Werkpand! Doorlopend van 13u tot 17u.

Extra: Architecturale rondleidingen
Schrijf je in voor een rondleiding door de architecten in ’t Werkpand Waregem, het architecturale pareltje onder de werkpanden. De rondleidingen beginnen om 14u en 15u en duren één uur. Er is plaats voor 20 personen. Schrijf je gratis in via onderstaand inschrijvingsformulier. 

Locatie: 't Werkpand Waregem, Groenbek 2, 8790 Waregem

www.festivalvandearchitectuur.be

(foto: Bas Princen)