Waarschuwingsbericht

Submissions for this form are closed.
Dec 12

Future@Work: welzijn is winst!

Netwerkevent voor Starters en Groeiers in Izegem
In samenwerking met Project 'Mensgerichte ondernemers'

De inschrijvingen zijn afgesloten. Wil je er toch nog bij zijn? Stuur ons een e-mail.

Wil je bedrijven helpen om een mensgerichte bedrijfscultuur te creëren in hun onderneming en te transformeren naar een toekomstgericht bedrijf met geëngageerde mensen? Ben je bedrijfscoach of heb je interesse in 'welzijn op het werk'? Zet dan op 12 december koers richting Izegem voor Future@ Work en laat je inspireren tijdens dit netwerkevent op - letterlijk - hoog niveau. Experts zoomen in op alle elementen die nodig zijn voor de succesvolle transformatie naar een mensgerichte onderneming en inspireren met mooie voorbeelden uit de praktijk.

Elke deelnemer ontvangt het boek 'De kwetsbare leider' van Joost Callens.

Programma
16u30: Onthaal met versnaperingen
17u00: Verwelkoming
17u10: Inspirerende keynotes

 • De weg naar gelukkige, gezonde en betrokken medewerkers
  Frederik Vandenberghe, CFO Skyline Communications
 • De kwetsbare leider: een verhaal over persoonlijke ontwikkeling, cultuurtransformatie en leiderschap
  Joost Callens ging de afgelopen jaren op zoek naar zijn kern. Na een persoonlijke ontdekkingstocht kwam hij te weten wie hij als persoon en als leider écht is, en hoe zich dat vertaalt op de werkvloer. Hij besliste daarop het roer om te gooien. Wat niet zo evident is aan het stuur van een bedrijf uit de bouwsector. Een sector die getekend is door toch wel wat vooroordelen, met vooral een mannelijke energie en een rationele aanpak.
  Joost Callens, CEO Durabrik

18u00: Pauze met hapjes
18u30: Break-outsessies - deel 1

 • Preventie van burn-out
  Sam Furnier en Hans Ronsse getuigen hoe ze jaren samenwerkten in een mensgedreven bedrijf met veel aandacht voor welzijn en een goede sfeer op het werk. Toch werden ze, samen met nog andere collega’s, geconfronteerd met een burn-out. Hoe kan het dat een goede cultuur en mooie waarden zoals loyaliteit, gedrevenheid en collegialiteit als het hard gaat, niet volstaan bij de preventie van burn-out?
  Sam Furnier & Hans Ronsse, Perfect Talent
 • "When Leary met Rosenberg"
  De praktijkcase: een goed samenwerkend team komt door een zwaar meningsverschil over welzijnsthema’s in een crisis terecht. De aanpak: in deze case werd het analysemodel van Timothy Leary (de Roos van Leary) ingezet om de situatie recht te trekken, zodat beide partijen -zonder gezichtsverlies- verder kunnen samenwerken. Een open en transparante communicatie, volgens de principes van de geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg, heeft hierbij geholpen.
  Sofie De Pauw, Fieniks & Stéphanie Van Neder, Vlaamse Overheid
 • Stressreductie door mindfulness
  Mindfulness is een begrip dat we in de wereld rondom ons steeds meer horen. Maar wat is het en wat is het niet? En vooral: op welke manier kan het je helpen om anders om te gaan met stress en drukte? Gesteund door de wetenschap, onderzoeken we de basishoudingen die ons hierbij helpen. We leren het belang van een milde open aandacht, van empathisch luisteren en kijken, van te doén en handelen in connectie met onze waarden. Zo brengen we onze wereld duurzaam in beweging.
  Ellen Eeckhaut & Tom Dewettinck, Opwindvogels

19u00: Pauze
19u15: Break-outsessies - deel2

 • Mensen maken merken
  Dé uitdaging vandaag is het aantrekken én behouden van de juiste werknemers. Van verschilmakers die ambassadeurschap opnemen en de waarden van de organisatie uitdragen. In een korte, inspirerende sessie schetst Koenraad het huidige HR-landschap en gaat hij dieper in op de uitdagingen waar ondernemingen vandaag mee geconfronteerd worden.
  Koenraad De Lathouwer, People & Brands/Acerta
 • De 5 V's van duurzaam authentiek leiderschap
  Wanneer wordt authentiek leiderschap duurzaam? En wie is daarbij aan zet? Wat zijn mogelijkheden en eventuele beperkingen? In deze sessie vertellen we over de 5 principes die aan de basis liggen van duurzaam leiderschap zoals bedacht en doorleefd door Lieven doorheen zijn jarenlange ervaring in het leiden van individuen en teams.
  Patrick Bouts, Quintessence & Lieven Van De Meulebroeke, CM
 • Slim, snel en samen beslissen
  Hoe worden moeilijke beslissingen genomen in een team of afdeling? Als leidinggevende beslissen, is duidelijk en snel. Samen als team beslissen, geeft vaak slimmere en meer gedragen besluiten, maar kan erg lang duren. In deze praktische sessie leer je een handige techniek om snel én samen slimme beslissingen te nemen. Zo kom je makkelijk tot werkbare besluiten die door iedereen ondersteund worden en waarin ieders wijsheid vervat zit.
  Jef Cumps, iLean

19u45: Feestelijke netwerkreceptie met 'mini-kerstmarkt t.v.v. De Warmste Week'

Moderator: Xavier Taveirne, VRT-journalist

Datum: donderdag 12 december
Locatie: Skyline Park, Ambachtenstraat 33, Izegem

Inschrijven: 100 credits

Deze activiteit kadert binnen het EFRO-project Mensgerichte ondernemers, en krijgt financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincie West-Vlaanderen.
Deze activiteit is een initiatief van Syntra West, SBM en POM West-Vlaanderen, in samenwerking met Antwerp Management School en TUA West.