Tips voor overheidssteun en subsidies

We helpen je graag bij de opstart en uitbouw van jouw zaak. Vind je in onze agenda je gading niet? Neem dan zeker een kijkje op één van onderstaande websites met tal van tips en tools voor startende ondernemers. 

Voor de start

Hoe bescherm je jouw idee?
Je hebt een fantastisch idee en je wil vermijden dat iemand ermee gaat lopen? Via de idee-scan overloop je de verschillende stadia van jouw idee en krijg je concreet advies over hoe jij jouw idee het beste kan beschermen.
www.ideescan.be

Start een zaak, maar hoe begin je eraan?
Overloop de voorwaarden, formaliteiten, vergunningen… die je nodig hebt om een zaak op te starten. Je vindt er een handig overzicht van de meest voorkomende vragen van iedereen met een ondernemingsdroom.
www.vlaio.be/themas/voor-u-start

Maak een ondernemingsplan
Zoek je een werkinstrument om de haalbaarheid van je zaak te onderzoeken? Download dan het Startkompas van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het Startkompas helpt je ook bij het opstellen van je ondernemingsplan.
http://www.vlaio.be/artikel/startkompas-en-ondernemingsplan

Op zoek naar subsidies en financieringsmaatregelen?
Een databank van alle belangrijke steunmaatregelen van de provincie, Vlaamse, federale en Europese overheden met uitgebreide filtermogelijkheden.
www.subsidiedatabank.be

Financiering voor een ambitieus ondernemersproject nodig?
Heb je een complexere financieringsvraag voor een ambitieus ondernemersproject? Dan kan je terecht bij FINMIX, een project dat zich richt tot ondernemingen met innovatieve uitdagingen, stevige groeiambities of overnameplannen die op zoek zijn naar bedrijfsfinanciering. FINMIX Internationaal is een trajectbegeleiding voor internationale projecten.
www.finmix.be
www.finmixinternationaal.be

Jouw stad of gemeente
De meeste steden en gemeenten bieden extra ondersteuningsmogelijkheden voor starters zoals een starterssubsidie of een Start&GO-cadeaubon. Neem zeker een kijkje op de website van jouw stad of gemeente via deze pagina of contacteer de dienst Lokale Economie.

Na de start

Zoek je subsidies voor opleiding en advies?
De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen bij aankoop van opleiding en adviesdiensten.
www.kmo-portefeuille.be

Benieuwd naar jouw online aanwezigheid?
Doe de e-scan en ontdek de mogelijkheden van het internet voor uw zaak. Bereken je huidige e-score en ontdek welke stappen je nog kan zetten om je online aanwezigheid te versterken.
http://www.hetinternetookuwzaak.be/

Maak een kasplan
Wil je een goed zicht op je kaspositie aan het einde van de maand? Gebruik hiervoor het kasplan van Agentschap Innoveren en Ondernemen.
http://www.vlaio.be/artikel/startkompas-en-ondernemingsplan

Ook een eigen zaak?

Grijp je kans! Sluit je aan bij Start&GO en verhoog je slaagkansen als ondernemer

Voor wie?

  • Je woont of wil je zaak opstarten in West-Vlaanderen
  • Je bent maximaal vijf jaar zelfstandig

We hebben je heel wat te bieden:
Opleidingen, netwerkmomenten, coaching, professionele werkplekken ...

Registreer je net als 3000 andere West-Vlaamse ondernemers gratis bij Start&GO en ontvang jouw 1000 credits (ter waarde van 1000 euro). 

*Door te registreren ga je akkoord dat je naam en bedrijfsnaam zichtbaar zijn op de website bij inschrijving voor een activiteit.

 

 

Zoek je hulp?

Julie
Naesens
0498 63 07 53
Jouw contact voor: 
Aanspreekpunt partnersAccount manager regio BruggeBegeleiding van startersCoachingCoördinator Start&GOContacteer Julie