Prestarters en starters

Start-up Talk

In onze verschillende ondernemerscentra organiseren we, samen met UNIZO, regelmatig infosessies waar we basisinfo meegeven omtrent het starten van je eigen zaak.
Je krijgt een beknopt overzicht van alle formaliteiten (ondernemingsnummer aanvragen, nodige certificaten, vereiste beroepskennis, vergunningen, steunmaatregelen,...) die hiervoor nodig zijn.  Vervolgens informeren we je over alle startersinitiatieven in West-Vlaanderen en ook met je concrete ondernemersvragen helpen we je verder. We sluiten af met een netwerkmoment zodat je ons en andere startende ondernemers wat beter kan leren kennen.

Bekijk onze agenda voor een Start-up talk in jouw regio!

Workshop: van idee naar ondernemingsplan

Aan de hand van inspirerende voorbeelden en doe-opdrachten krijg je als pre-starter meer inzicht in de fundamenten van een ondernemingsplan. Wat ga je precies doen? Voor wie? Hoe ga je promotie maken? Hoe ga je eraan verdienen? Welke waarde zal je leveren aan jouw klant? Voor welke waarde is de klant echt bereid te betalen? …
Hoewel deze zaken soms vanzelfsprekend lijken, ontbreekt vaak een logische samenhang. Door deze out-of-the box-aanpak leer je de eigen inzichten verruimen. De ideale eerste stap richting opmaak van een ondernemingsplan. Tijdens deze interactieve workshop leer je een eigen business model voorstellen in een canvas. Zo’n canvas maakt het gemakkelijk om in groep met verschillende bouwstenen van het business model te spelen. Een aanrader voor iedere pre-starter die de markt op een doordachte manier wil benaderen. Wil je zelf al even aan de slag met een businessmodel, dan kun je hier wat inspiratie opdoen.

Hou onze agenda in de gaten voor een workshop in jouw regio.

Starterslabo

Ben je werkzoekend en wil je in een ‘veilige’ omgeving je zaak opstarten? Wil je eerst jouw idee aftoetsen aan de markt vooraleer te starten? Of wil je even nagaan hoe het staat met je eigen ondernemerschapscompetenties? Heb je een andere etnische achtergrond? Ben je niet vertrouwd met de Vlaamse ondernemingscultuur en kan je extra steun gebruiken?
Dan kom je mogelijks in aanmerking voor één van de trajecten van Starterslabo. Binnen het Labotraject bv. kun je je eigen activiteit opstarten en uittesten. Via een intensief begeleidingstraject maken we via workshops in groep een ondernemingsplan op. Dat plan wordt in de praktijk uitgevoerd en getest op haalbaarheid. Op die manier ondervind je waar je moet bijsturen, wat ondernemen concreet inhoudt en of jouw idee haalbaar is. En dit alles onder begeleiding van een coach én met behoud van je werklozenstatuut en je uitkering.

De ondernemerscoaches van Starterslabo hebben ruime expertise en ervaring in begeleiding.

Op de website van Starterslabo kom je alles te weten over de verschillende trajecten die worden aangeboden of contacteer Thomas Margot (wvl@starterslabo.be)

Ook een eigen zaak?

Grijp je kans! Sluit je aan bij Start&GO en verhoog je slaagkansen als ondernemer

Voor wie?

  • Je woont of wil je zaak opstarten in West-Vlaanderen
  • Je bent maximaal vijf jaar zelfstandig

We hebben je heel wat te bieden:
Opleidingen, netwerkmomenten, coaching, professionele werkplekken ...

Registreer je net als 3000 andere West-Vlaamse ondernemers gratis bij Start&GO en ontvang jouw 1000 credits (ter waarde van 1000 euro). 

*Door te registreren ga je akkoord dat je naam en bedrijfsnaam zichtbaar zijn op de website bij inschrijving voor een activiteit.

 

 

Zoek je hulp?

Hannelore
Simkens
050 140 177
Jouw contact voor: 
Aanspreekpunt persActiviteitenCreditsWebsiteContacteer Hannelore