Over de grenzen

Dankzij een ingenieus netwerk van partners in binnen-en buitenland, kunnen we starters en groeiers in West-Vlaanderen ook toegang bieden tot Europese netwerkactiviteiten. Wil je graag eens deelnemen aan een professionele beurs of startup festival in het buitenland? Inspiratie opdoen in steden als Berlijn, Rotterdam of Lille? Wil je jouw zaak over de grens uitbreiden? Dan bieden volgende projecten mogelijks een antwoord op jouw vragen.

Project PROGRES

PROGRES staat voor Project Accelerating Growth, Resources and Enterprise Support en is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners in Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen die over de nodige kennis en expertise beschikken in het begeleiden van bedrijven. Alles draait rond grensoverschrijdende groei, ontwikkelen van industriële of commerciële partnerships, netwerken met je concullega’s aan de andere kant van de grens en het omzetten van goede ideeën in haalbare businessmodellen.

Alle activiteiten kan je terugvinden op project-progres.eu of in de agenda van Start&GO.
Contactpersoon West-Vlaanderen: An Boone – an.boone@pomwvl.be

Dit project wordt gefinancierd in het kader van het Interreg V Programma Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

PROTOPITCH 3.0

Protopitch 3.0 begeleidt ondernemers en ondernemingen in de sector van de digitale beeldvorming en creatieve industrieën in de regio’s Hauts-de-France, Wallonië en Vlaanderen. Er worden adviezen en tools op maat aangeboden om de ontwikkeling van ondernemingen te boosten en een antwoord te bieden op hedendaagse uitdagingen. De Franse, Waalse en Vlaamse projectpartners organiseren hiervoor boostcamps, boostpitches en een individueel begeleidingstraject onder de noemer boostbusiness.

Je komt er alles over te weten op www.protopitch.eu
Contactpersoon West-Vlaanderen : Justine Vanneste – justine.vanneste@ocwest.be

Dit project wordt gefinancierd in het kader van het Interreg V Programma Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

ISE – Innovative Sector Exchange

Innovative Sector Exchange is een Europees project dat gratis ondersteuning biedt op het vlak van innovatie en internationalisering voor KMO's in delen van Nederland, Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk. Het project heeft diverse ondersteuningsmogelijkheden voor bedrijven die zaken willen doen in het buitenland. Zo zijn er 1 op 1 assessments, workshops en grensoverschrijdende netwerkevenementen. Daarnaast zal het project grensoverschrijdende clusters opzetten om bedrijven en experts uit de verschillende regio’s samen te brengen.
Ben jij klaar om internationaal te groeien en zet je volop in op innovatie? Dan is ISE iets voor jou.

Alle informatie vind je op www.iseproject.eu
Contactpersoon West-Vlaanderen : Christ Defoszé – christ.defosze@pomwvl.be

Dit project wordt gefinancierd vanuit het Interreg V 2 Zeeën Programma met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Ook een eigen zaak?

Sluit je aan bij Start&GO en verhoog je slaagkansen als ondernemer

Voor wie?

  • Je woont of wil je zaak opstarten in West-Vlaanderen
  • Je bent maximaal vijf jaar zelfstandig

We hebben je heel wat te bieden:

Opleidingen, netwerkmomenten, coaching, professionele werkplekken ...

Registreer je net als 3000 andere West-Vlaamse ondernemers gratis bij Start&GO en ontvang jouw 1000 credits (ter waarde van 1000 euro)