Niet langer goochelen tussen luiers en werk

Thuis was het constant goochelen tussen luiers en werk. In 't Werkpand zijn werk en privé gescheiden. Het is voor de kinderen aangenamer en ik ben veel productiever.

Een luier verversen naast het bureau, de babyfoon op stil zetten als de telefoon gaat of de deur van de speelkamer sluiten als er klanten op bezoek komen. Ans Vercruysse van Beeldburo deed het een jaar lang, tot ze 't Werkpand in Roeselare ontdekte.

Ans (31) is mama van Klara (4) en Olivia (2). Maar bovenal is ze grafisch ontwerpster onder de noemer Beeldburo.  Aanvankelijk van thuis uit. Vandaag met 't Werkpand Roeselare als uitvalsbasis. “Thuis werken was niet ideaal”, vertelt ze. “Het was constant goochelen tussen de kinderen en het werk. Dat was voor geen van beide goed. Het werk vlotte niet goed omdat ik bezig was met de kinderen. En de kinderen waren niet tevreden, want mijn stresspeil steeg.”

In 't Werkpand vond ze een oplossing: dicht bij huis, maar vooral niet thuis. “Nu kan ik geconcentreerd werken overdag en genieten van de kinderen als ik thuis kom. Werk en privé zijn gescheiden. Het is voor de kinderen aangenamer en ik ben veel productiever.” In 't Werkpand hoeft ze geen babyspeelgoed meer te verstoppen als er klanten over de vloer komen. “In plaats van zelf op klantenbezoek te gaan om niet te moeten opruimen, nodig  ik nu met plezier klanten uit op kantoor of in een van de vergaderzalen. Het spaart me veel tijd uit.”

Bovendien vindt ze bij haar collega-ondernemers in 't Werkpand ook een klankbord. “Ik werkte vroeger in een reclamebureau en kon er overleggen met mijn collega’s. Dat miste ik. Zeker in mijn sector is het belangrijk om ideeën te toetsen. De collega’s in het landschapskantoor zijn nu mijn kritische geesten én sfeermakers."

 • De ontmoeting met een ervaren ondernemer zorgde voor een verse portie moed en goesting om mijn ondernemersavontuur verder te zetten.
  Cindy Bekkers
 • Het klikte zo goed met mijn match tijdens de Meet & Learn dat we ons gesprek nadien nog hebben verder gezet in een praatcafé in de buurt.
  Ellen Vandamme
 • Tijdens de events van Start&GO steek je enerzijds inhoudelijk altijd iets op en leer je anderzijds andere startende ondernemers kennen.
  Joke Verbeke
 • Het is erg inspirerend om op één dag verschillende succesverhalen en tips van andere ondernemers te horen.
  Charlotte Michiels
 • Als ondernemer andere jonge ondernemers kunnen bezielen en inspireren, dat maakt me uiteraard gelukkig.
  Peter Callant
 • Ik spring geregeld eens binnen bij de andere huurders van 't Werkpand voor een leuke babbel en dat is altijd verrijkend.
  Nadja Lobelle
 • Thuis was ik heel snel afgeleid en niet erg productief. In mijn zoektocht naar betaalbare en professionele kantoorruimte leerde ik 't Werkpand kennen.
  Tim Vandenberghe
 • De beste plek om als copywriter te schrijven? Mijn kantoor in ‘t Werkpand.
  Arne Vansteenkiste
 • Met het advies uit Grow-up talks kan je ’s anderendaags direct aan de slag.
  Johan Maebe
 • 't Werkpand geeft je onderneming voldoende tijd om te groeien.
  Nadja Lobelle