Dec 02

Wat moet je weten bij de aanwerving van een eerste werknemer?

Workshop voor Groeiers in Roeselare
In samenwerking met Unizo

Wanneer zet je de stap van ondernemer naar werkgever? Tijdens deze interactieve workshop gaan we dieper in op de aanwerving van een eerste werknemer.

De avond start met een infosessie, begeleid door UNIZO HR-adviseurs en extra ondersteund door Liantis om het wettelijke kader rond een eerste aanwerving te verduidelijken. Volgende thema's komen aan bod:

  • Op zoek gaan naar de eerste werknemer: bepalen van de rol van deze werknemer, uitschrijven van een profiel/ functieomschrijving, adverteren op de juiste plaats, objectieve selectie op basis van cv, tests en gesprekken.
  • Uitwerken van een degelijk onthaalplan en opleidingstraject.
  • Wat zijn de personeelskosten?
  • Aan welke administratieve verplichtingen moet je voldoen?
  • Welke premies en tegemoetkomingen zijn er bij aanwerving van personeel?

Als afsluiter gaan we, in plaats van het klassieke netwerkevent, interactief aan de slag met het ‘Business Game’, een spel waarin we met een kleine groep ondernemers onze ervaringen, ideeën en obstakels uitwisselen. Tijdens dit interactieve spel behandelen we alle domeinen van het werkgeverschap: leiderschap, communicatie, werkgeluk, aantrekkelijke werkgever, diversiteit en inclusie.

Programma
19u00: Infosessie (UNIZO HR-adviseurs + Liantis)
20u00: Pauze
20u15: Netwerkmoment / Business Game
21u30: Einde

Locatie: Ondernemerscentrum Roeselare - Spanjestraat 144, Roeselare

Praktisch:
Schrijf je in via deze link
We voorzien een broodjesmaaltijd.

Vragen over jouw personeelsbeleid? Hoe is de huidige situatie? Waar zijn er knelpunten? Of waar is optimalisatie mogelijk? Met de korte en gratis hr-scan (10 minuten invultijd) peilt UNIZO hoe de ondernemer staat tegenover haar/ zijn personeelsbeleid. De resultaten van deze online scan komen bij één van de lokale UNIZO HR-adviseurs terecht die met veel plezier contact opneemt voor een adviesgesprek, ter plaatse of online. De ondernemer mag gratis eerstelijnsadvies verwachten op maat van haar/ zijn onderneming. Dankzij het Europese Sociaal Fonds en de Vlaamse Overheid is dit kosteloos is voor de ondernemer.

Medewerker aanwerven