Mar 08

Duik in de marketingwereld

Opleiding voor Starters en Groeiers in online sessie
In samenwerking met Syntra West

Wil je jouw onderneming nog beter in de markt zetten? Duik met deze opleiding van 5 avondsessies in de marketing- en communicatiewereld. Van 8 maart tot 19 april leer je alles wat je moet weten over marktonderzoek, marketingplannen, SEO en online marketingstrategieën. Schaaf je verkooptechnieken bij, leer nog beter netwerken en werk aan je personal brand.

Je start in een kleine groep en wordt tijdens je lestraject begeleid door ondernemerscoach Sadia Bafdel. Hierdoor krijgt elke deelnemer de kans om op een interactieve manier met de docent en de andere deelnemers in dialoog te gaan. Tijdens de persoonlijke begeleidingsmomenten pas je de leerstof meteen toe op je eigen onderneming of ondernemingsplan. We nodigen je op het einde van het traject uit op een Start&GO-klankbord om jouw ondernemingsplan toe te lichten en om de verdere koers van je onderneming uit te stippelen.

Inhoud

 • Marketingplan: Om jouw zaak op de juiste manier te positioneren op de markt is een doordacht marketingplan essentieel. Neem tijdens de cursus je eigen marketingplan onder handen. Tijdens dit onderdeel krijg je antwoord op de volgende vragen: 'Hoe start je met marktonderzoek?', 'Hoe pak je de verkoop aan?' en 'Hoe begin je aan een marketingplan?'.
 • Digitale marketing: Leer hoe je online marketing als hefboom kan gebruiken in de bekendmaking van je eigen zaak. We behandelen volgende onderdelen: digital marketing, online tools en applicaties voor marketingtoepassingen, SEO en SEA, GDPR, social media, nieuwsbrieven, blogs, onlinemarketingstrategie, cross media, SPOC etc.
 • Personal branding: Jouw unieke kwaliteiten zorgen er mee voor dat jouw zaak zich onderscheidt van concurrenten. Jouw persoonlijk merk komt tot uiting in de ambities die je hebt, wat je communiceert en vooral de manier waarop je (uniek) werkt. Hoe wil jij dat mensen jou onthouden? Na dit onderdeel weet je hoe je dit moet uitstralen en uitspelen in je branding.

Programma

 • 08/03, 18:30u - 22:00u: Marketingplan
 • 11/03, 18:30u - 22:00u: Personal Branding
 • 18/03, 18:30u - 22:00u: Marketingplan
 • 25/03, 18:30u - 22:00u: Digital marketing
 • Week 1 paasvakantie: Online coaching*
 • Week 2 paasvakantie: Online coaching*
 • 19/04, 18:30u - 22:00u: Digital marketing
 • 03/05: Online coaching*
 • 10/05: Start&GO-klankbord

*Stel al je vragen aan docenten Gianni Boone en Patrick Derck tijdens de facultatieve individuele coachingsessies.

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het getuigschrift ‘succesvol ondernemen’.

Praktisch: de opleiding gaat digitaal door via het online leerplatform Moodle. Login en paswoord ontvang je na inschrijving.

Deze opleiding kadert binnen het starterstraject Start Me up! van SyntraWest. Dankzij Start&GO betaal je deze opleiding met credits in plaats van euro’s. Vooraf aan de opleiding heb je een kort intakegespek met SyntraWest met als doel je noden en verwachtingen te schetsen. Zo kunnen we de opleiding beter voorbereiden, alsook eventueel een traject op maat voor je uitstippelen. Het intakegesprek duurt maximum 45 minuten en gebeurt telefonisch of via digitale meeting.