Jan 22

Webinar 'mijn eerste export naar het VK na de Brexit'

Opleiding voor Groeiers in online sessie

Het langverwachte Brexithandelsakkoord is een feit. Zo start 2021 ook voor jou als West-Vlaamse ondernemer in een nieuwe werkelijkheid. Concreet gelden vanaf nu bij de import vanuit, export naar en het zakendoen (o.a. tewerkstelling) met het Verenigd Koninkrijk (bijkomende) administratieve formaliteiten.

Zijn deze (nieuwe) modaliteiten nog onbekend terrein voor je onderneming? Ben je benieuwd hoe "één maand Brexit" zich vertaalt naar de praktijk? Wij helpen je op weg met thematische en hands-on webinars.

Tijdens de webinar op vrijdag 22 januari om 9u30 zoomt keynote spreker Annie Vanherpe, Brexitcoördinator bij de Algemene Administratie der Douane & Accijnzen, in op het exportgebeuren. Schrijf je nu in en ontdek in één uur tijd alle praktische modaliteiten voor je eerste exportaangifte naar het Verenigd Koninkrijk na de Brexit.

Programma: 

  • Hoe verloopt een exportproces tussen BE en het VK?
  • Wat is het verschil met de EU-intracommunautaire levering van voor de Brexit?
  • Welke documenten en vergunningen heb je nodig om goederen te exporteren naar het VK?
  • Belangrijkste 'valkuilen' bij export (na de Brexit) so far?
  • Q&A

Schrijf in

Volg ook de andere Brexitwebinars op vrijdag 5 februari, 26 februari en 12 maart.

Deze webinar is een initiatief i.k.v. het project CONQUER. Onder de noemer 'West Flanders, gateway to Europe’ slaan de partners de handen in elkaar om West-Vlaamse ondernemers (verder) klaar te stomen voor de periode na de Brexit.
 

logobanner