Jun 03

Naar geïntegreerde zorg met Design Thinking

Workshop voor Starters en Groeiers in Waregem
In samenwerking met Health Care Accelerator

Staat de patiënt voor jou centraal in een multidisciplinair netwerk van zorgverstrekkers? Wil je meebouwen om de samenwerking tussen alle actoren zo goed mogelijk af te stemmen in functie van een zo optimaal mogelijke dienstverlening? Ontdek welke partnerschappen met andere zorgverstrekkers mogelijk zijn en ga tijdens de workshop concreet aan de slag met jouw (multidisciplinair) innovatieproject dankzij Design Thinking.

We verwelkomen deze avond Gretel Van Looy (Federatie Vrije Beroepen). Haar rapport ‘Interdisciplinaire samenwerking’ heeft politiek zijn werk gedaan. De volgende stap is het sensibiliseren van zelfstandige zorgverstrekkers op het terrein rond ‘samenwerken’. Van der Looy geeft toelichting bij een stappenplan dat als leidraad kan dienen bij het uitwerken van een sterke samenwerking.

Om jullie praktisch op weg te helpen zorgen we voor een hands-on workshop "Naar geïntegreerde zorg met design thinking” door Remco Lenstra van Antwerp Management School. We proeven van een techniek afgeleid uit de ontwerpsector om probleemoplossend te werken en te blijven innoveren in een veranderende wereld. Het doel is een geïntegreerd zorgconcept te bekomen voor een patiënt met een meervoudige zorgvraag.

De avond wil inspireren en op weg helpen, maar idealiter worden er contacten gelegd en ideeën uitgewisseld die aan de basis kunnen liggen van een sterk geïntegreerd-zorg-model.

Programma:

18u30 : Start onthaal
19u00 : Verwelkoming
19u05 : Stappenplan voor geïntegreerde Zorg – Gretel Van der Looy, Federatie Vrije Beroepen,
19u35 : Workshop ‘Naar Geïntegreerde zorg met Design Thinking’ – Remco Lenstra, Antwerp Management School
21u30 : Netwerkdrink

Locatie: O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, Vijfseweg 150, 8790 Waregem

Deelnemen is gratis, maar inschrijven verplicht via deze link