Oct 01

UNIZO Inspiratiecafé HORECA

voor Starters in online sessie
In samenwerking met Unizo

Drie gedreven & gepassioneerde ondernemers vertellen jou, vanuit hun eigen ervaring, alles wat je moet weten over het starten en runnen van een succesvolle (HORECA-)onderneming.

  • Wat moet je zeker wel of niet doen om het als ondernemer te maken?
  • Hoe schakel je over van een idee naar een echte zaak?
  • Waar moet je rekening mee houden bij hetrunnen van een horecazaak?
  • Welke marketingtips zijn er voor jouw zaak?

TIPS & TRICKS

Wim Ballieu | Balls & Glory
Toen Wim Ballieu aan vrienden vertelde wat zijn concept was: restaurants waar je enkel meatballs kan eten, reageerden ze nogal sceptisch. Maar hij ging de uitdaging aan en gebruikte zijn expertise om van zijn idee een succesverhaal te maken.
Volgens Wim zelf is het de combinatie van expertise maar vooral zijn eigen passie die er voor gezorgd heeft dat Balls & Glory zo goed onthaald werd.
Laat je inspireren door zijn ondernemersverhaal en ontdek waar binnenkort de 7de vestiging van Balls & Glory zal openen (tip: in West-Vlaanderen! Jammie!)

Peter Van Praet | Bavet
Het concept klinkt simpel: een restaurant waar je enkel spaghetti kan eten. Slierten slurpen met een slabbetje rond je nek, originele namen voor de verschillende spaghetti's en unieke menukaarten. Simpel toch?
Achter dit concept zit echter een goed uitgedachte strategie. En deze werkt duidelijk. Ontdek hoe Peter Van Praet een succesverhaal maakt van zijn concept.

Machteld Maes | Glacies
Vanuit de filosofie dat ijsjes een glimlach op ieder zijn gericht tovert, en vanuit een levenslange passie voor koken, startte Machteld het ijsatelier Glacies op.
In hun ijsatelier met open keuken wordt elke dag vers roomijs gedraaid met hoevemelk van een diervriendelijke boerderij uit de streek. Een bewuste keuze.
Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van ijssalon en steek heel wat tips & tricks op van Machteld.

PROGRAMMA
19u00: Welkomstwoord UNIZO
19u05: Introductie ondernemers
19u20: Panelgesprek met 3 gedreven ondernemers
20u15: Break-out sessions: stel zélf je vragen aan deze ondernemers
20u30: Round-up

INSCHRIJVEN is gratis maar verplicht via deze link