Oct 22

Exponential Talk 'Ondernemen met impact'

Online sessie voor Starters en Groeiers in je kot
In samenwerking met Project 'Mensgerichte ondernemers'

“Bedrijven moeten winst maken, maar ook een hoger doel dienen”, kopte de Financial Times vorig jaar. Logisch. Impactondernemers die én winst én blijvende positieve verandering in de wereld genereren, zijn de winnaars op lange termijn.  Door hun doelgerichtheid groeien ze gemiddeld drie keer sneller dan hun concurrenten en hun klant- en medewerkerstevredenheid is hoger . Hoe evolueer je van een klassiek ondernemersmodel naar positieve impact in de kern van je bedrijfsvoering?

In deze Exponential Talk inspireert Professor Omar Mohout je met heldere inzichten over impactondernemen, uit zijn nieuwste boek ‘Leaving a legacy’.

In één uur tijd leer je stap per stap:

  • waarom het hoger doel van een onderneming zo krachtig is en hoe je dit definieert
  • wat positieve impact betekent en wat het net niet is
  • hoe je met positieve impact stap per stap kan groeien naar een onuitwisbare ‘legacy’
  • waarom samenwerking in dit verhaal zo belangrijk is
  • welke de strategieën zijn om impact te schalen

Met getuigenissen van West-Vlaamse impactondernemers Chris Van de Voorde, CEO van JuuNoo en Alexander Vanlerberghe, CEO van Aqualex: ontdek  hun successen en lessons learned. Welke uitdagingen pakken zij aan en hoe creëren zij positieve impact?

Programma
09:00 - 10:00: keynote met Professor Omar Mohout
10:00 - 10:30: Q&A met Professor Omar Mohout, JuuNoo en Aqualex

Praktisch
Je hoeft geen software te installeren om deel te nemen aan het webinar, wifi is wel noodzakelijk. We sturen je op voorhand een bevestigingsmail met de link naar het webinar.

Workshop
Na deze Exponential Talk kan je op donderdag 19 november (van 9u tot 12u) deelnemen aan een interactieve en hands-on workshop over ondernemen met impact. Kaat Peeters, co-auteur van het boek 'Leaving a legacy', helpt je stap per stap jouw 'legacy statement' en mogelijke schalingsstrategieën definiëren. Bij het volgen van de Exponential Talk ontvang je verdere toelichting en krijg je de mogelijkheid om als eerste in te schrijven.

Ben je geen startende ondernemer (tot 5 jaar actief)? Schrijf je in via de website van Fabrieken voor de Toekomst

Dit is een actie uit het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen. Dit plan bestaat uit tal van initiatieven en steunmaatregelen om de West-Vlaamse ondernemers te helpen. Deze online Exponential Talks informeren je over de aspecten van een digitale en duurzame transformatie van je bedrijf. We voorzien hierbij telkens een flinke dosis hands-on inspiratie en praktische tips. Je staat er niet alleen voor!
#meerwestvlaanderen #samenondernemen

Met steun van

EFRO